Håll Sverige Rent

Tillsammans håller vi naturen ren i sommar!

Dela

Corona-pandemin har gjort att ovanligt många människor är ute i skog och mark och många planerar nu även att tillbringa sin sommarsemester hemma i Sverige. Med det ökade trycket på naturen behövs också extra insatser för att hålla den ren. Därför uppmanar nu Håll Sverige Rent alla naturbesökare att ta del av serien ”tips för en skräpfri upplevelse”.

 Varje år hamnar mängder av skräp i den svenska naturen. Snusprillor är det vanligaste skräpet i naturen, men även engångsförpackningar, plastpåsar och aluminiumburkar blir kvar i hundratals år och skadar naturen och alla djur som lever där.

– Antalet besökare ökar ordentligt i våra skyddade naturområden. Det tycker vi är jättekul, men tyvärr är inte alla tillräckligt bra på att visa hänsyn till naturen genom att exempelvis ta med sitt skräp hem, säger Johanna Ragnartz, vd på Håll Sverige Rent.

Håll Sverige Rent har därför tagit fram material för att guida naturbesökare till en skräpfri upplevelse. Bland annat genom tipsfilmer, affischer och information om allemansrätten på flera språk.

– Den 15 juni drar kampanjen igång på allvar med en clean-up i Fulufjället. Då kommer vi också placera ut en så kallad påsholk, där man kan hämta påsar att samla skräp i. Under sommaren kommer vi placera ut holkar på fler ställen för att göra det lättare för människor att ta hand om sitt eget och andras skräp, säger Johanna Ragnartz. 

Allt material är fritt att använda och finns samlat på www.hsr.se/ren-natur

Tillsammans håller vi naturen ren i sommar.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Håll Sverige Rent
Håll Sverige Rent
Rosterigränd 4
117 61 Stockholm

08-505 263 00http://www.hållsverigerent.se

Skräpet finns överallt – i staden, i naturen och i havet. Håll Sverige Rent arbetar för att förebygga och motverka nedskräpningen. Vi samlar kunskap, driver opinion och tar fram konkreta verktyg och lösningar för att stoppa skräpet.

Håll Sverige Rent är en ideell obunden stiftelse. Vi har 90-konto och är därmed en del av Svensk insamlingskontroll.

Facebook

Twitter

Instagram

Följ Håll Sverige Rent

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Håll Sverige Rent

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum