Norrköpings kommun

Tillsammans lyser vi upp Norrköping

Dela

I en gemensam satsning välkomnas alla kommuninvånare, företag, fastighetsägare, butiker, hotell, restauranger och caféer att vara med och tända sin vinterbelysning samtidigt fredagen den 27 november klockan 16.00 för ljus och hopp.

– Ett fantastiskt fint initiativ att tillsammans sprida ljus och hopp i denna svåra tid som vi befinner oss i. Kommunen tillsammans med fastighetsägarna i Norrköping kommer att tända upp sin vinterbelysning samtidigt längs kvarter och handelsplatser och uppmanar alla hyresgäster och norrköpingsbor att också vara med, säger Emma Tördahl, centrumledare Lundbergs Fastigheter.

I samband med att adventsljusstakar och vinterbelysning tänds upp runt om i kommunen kommer också Norrköping Light Festival att invigas. Den första advent tänds också Värmekyrkans adventsljusstake.
– För många av oss har det varit en svår tid. Vi närmar oss jul och vi har levt under en pandemi där många har fått kämpa ensamma, socialt distanserat sig och människor har verkligen ställt upp för varandra. Det här initiativet gör vi för att engagera, visa omtanke, stötta varandra och inge hopp, säger Louise Flygt, kommunikationsdirektör.
– Vi uppmanar också alla att dela med sig av sin omtanke på #norrkopinglightfestival, avslutar Louise Flygt.

Satsningen Tillsammans lyser vi upp Norrköping är en del av Norrköping Light Festival. Alla kan vara med och delta med stort som smått, allt ifrån adventsljusstaken i fönstret hemma, på kontoret till större ljusinstallationer i trädgårdar eller på offentliga platser.

Det blir ett startskott för Norrköping Light Festival och en manifestation för ljusoch hoppnär vi alla behöver det som bäst.

Medverkande fastighetsägare: Hyresbostäder, Lundbergs Fastigheter, Magnentus, Castellum och Stadsrum.

Kontakt:
Louise Flygt
Titel: Kommunikationsdirektör, Norrköpings kommun
Telefon: 0761-281194

__________________________________________________
Avsändare: Fanny Miles, presskommunikatör
Telefon: 072-584 55 69

Bilder

Om

Norrköpings kommun
Norrköpings kommun
Rådhuset
604 81 Norrköping

http://norrkoping.se

Följ Norrköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Norrköpings kommun

Norrköpings äldreboenden är klara med vaccinationerna22.2.2021 08:00:00 CETPressmeddelande

Vaccineringen av de boende inom särskilt boende för äldre i Norrköping är klar sedan någon vecka tillbaka. Alla boende har erbjudits vaccin, de som haft möjlighet och tackat ja till vaccination har nu fått både första och andra dosen. – Det känns jättebra och är en milstolpe att vara i hamn med vaccinering för våra boende på särskilt boende som tackat ja till vaccination, säger Anneli Granath, områdeschef, särskilt boende, vård- och omsorgskontoret.

Pingstkyrkan, kultur, allmännyttan och vardagshjältar pryder kaktusparken i år19.2.2021 15:30:41 CETPressmeddelande

Pingstkyrkan får i år pryda kaktusplanteringen i Carl Johan park. I Hörsalsparken kommer kaktusplanteringen prydas av Kvartersteatern för sitt engagemang att berika kulturlivet i Norrköping, samt Hyresbostäder för sitt arbete att säkerställa en trygg boendemiljö för norrköpingsborna. – Vi vill hylla pingstkyrkan för sina 100 år och för sitt arbete och betydelse för Norrköping, säger Karin Jonsson (C), jurymedlem i jurygruppen för kaktusplanteringen.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum