Tillsammans minskar vi tabun kring självmord

Dela

Varje år tar ungefär 1500 personer sitt liv i vårt land. När någon tar sitt liv påverkas enormt många personer. Tiotusentals får varje år beskedet att någon de känner har tagit sitt liv. Sorgen vid självmord är komplicerad och svår. Vi tycker att det är viktigt att tillsammans minska tabun kring suicid och psykisk ohälsa!

Aktörerna Svenska kyrkan i Norrköping tillsammans med DC Diakonicentrum, Sensus, SPEC och Suicide Zero bjuder in till en kväll om suicidprevention i S:t Olai kyrka på den internationella suicidpreventiva dagen, fredagen 10 september kl 18.00.

Det kan vara svårt att prata om självmord och psykisk ohälsa, men att göra det är livsviktigt! Det rör oss alla. Alla som står runtomkring kan förstärka skälen att leva för den som mår dåligt.

Under kvällen får vi lära oss mera om hur vi kan bemöta någon som mår dåligt. En av programpunkterna under kvällen är föreläsningen Våga fråga av Bosse Konrad från Suicide Zero.

Program

Inledning
Sång av Isabell Nyström
Information om Sensus verksamhet
Information från SPES lokalförening
Ljuständning och sång av Isabell Nyström
”Våga fråga”, föreläsning av Bosse Konrad från Suicid Zero
Avslutning
Präst: Mikael Billemar


Kontakt:
Mikael Billemar, präst
011-241420 / mikael.billemar@svenskakyrkan.se

Bilder

Om

Svenska kyrkan Norrköping
Svenska kyrkan Norrköping
Nya Rådstugugatan 7
601 04 Norrköping

+46(11)241000https://www.svenskakyrkan.se/norrkoping

Kyrkan finns till för dig.

Svenska kyrkan Norrköping vill vara en närvarande och öppen kyrka som ger möjlighet till eftertanke, tro och engagemang. Vi är en gemenskap och ett stöd i glädje och sorg. Vi finns med i vardagen liksom vid livets stora skiften, både hemma och långt bort. 

Svenska kyrkan i Norrköping har fyra församlingar, Borgs församling, Kolmårdens församling, S:t Johannes församling och S:t Olofs församling. Här finns också Diakonicentrum - DC som är en mötesplats och samtalsmottagning för ungdomar och unga vuxna. I Norrköpings pastorat finns även en kyrkogårdsförvaltningen, ett kansli och en utvecklingsenhet.

Tillsammans består Svenska kyrkan i Norrköping av ca 80 000 medlemmar, 25 kyrkor, 23 kyrkogårdar, 7 kapell och flertalet församlingshem och andra verksamhetslokaler.

Vi vill medverka till att Norrköping blir en bra plats att leva på för alla, vi vill vara där människor är. Kyrkan finns till för dig.

Följ Svenska kyrkan Norrköping

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska kyrkan Norrköping

Nattvandring under studentveckan19.5.2022 08:05:00 CEST | Pressmeddelande

För femte året i rad kvälls- och nattvandrar Elevhälsan och Svenska kyrkan i Norrköping under studentveckan. Under sex kvällar och nätter finns vi som vuxenstöd och har med oss vatten och plåster. Nattvandringen är ett samarbete där vi hjälps åt tillsammans med andra aktörer som utbildningskontoret, friskolorna, socialtjänsten, polisen och räddningstjänsten. Diakon Maria Bard från Svenska kyrkan samordnar insatsen.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum