Cancerfonden

Tillsammans mot cancer samlade in över 60 miljoner till svensk cancerforskning

Dela
Årets viktigaste tv-kväll, Tillsammans mot cancer, blev en känslosam kväll med en viktig uppgift, att sprida kunskap om cancer och samla in pengar till cancerforskning. Trots en oro i omvärlden har tusentals personer under kvällen slutit upp i kampen mot cancer genom att bli månadsgivare till Cancerfonden. Ett livsviktigt bidrag till svensk cancerforskning.

– Vi är så otroligt tacksamma över alla medverkande som gjort årets viktigaste tv-kväll möjlig. Tack till alla drabbade och närstående som delat sina personliga berättelser med oss och till alla forskare som outtröttligt försöker hitta nya sätt att bekämpa cancer. Jag vill även rikta ett stort och varmt tack till alla våra nya och befintliga månadsgivare, till alla som under kvällen skänkt stora gåvor och alla våra företagspartners. Ni bidrar till att forskningen går framåt så att färre drabbas och fler överlever cancer, säger Ulrika Årehed Kågström, generalsekreterare på Cancerfonden. 

Tillsammans mot cancer blev en minnesvärd kväll fylld av hopp och framtidstro ledd av Pär Lernström. Det bjöds på musik från Nike, Lasse Stefanz, Sarah Dawn Finer och Norlie & KKV. Medverkade gjorde även Amanda Bergman och Sabina Ddumba som tolkade Lill-Babs “Leva livet”. Under kvällen fick tittarna ta del av starka berättelser från drabbade och deras närstående.Tittarna fick också en inblick i forskningens viktiga och hoppfulla framsteg. En telefonpanel med kända personer tog emot samtal från blivande månadsgivare.    

Tillsammans mot cancer direktsändes från Färgfabriken i Stockholm, läs mer om kvällen på cancerfonden.se/tillsammansmotcancer   

Du som missade programmet kan se det på TV4 Play. Bilder på Pär Lernström och andra medverkande hittar du här. 

Kontakter

Bilder

Om

Cancerfonden
CancerfondenCancerfondens vision är att besegra cancer

Genom att finansiera den främsta forskningen, sprida kunskap om cancer och påverka beslutsfattare i viktiga frågor, arbetar vi för att färre ska drabbas och fler ska överleva. Cancerfonden är en fristående, ideell organisation utan statligt stöd. Vårt arbete är helt beroende av gåvor från privatpersoner och företag. Sedan 1951 har vi delat ut 12 miljarder kronor till de främsta forskningsprojekten i Sverige.

#tillsammansmotcancer

Följ Cancerfonden

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Cancerfonden