Åklagarmyndigheten

Tillslag mot internationellt piratnätverk

Dela

Amerikanska myndigheter och de europeiska samarbetsorganen Eurojust och Europol har slagit till mot ett av världens största nätverk för illegal distribution av film och tv-program.

Nätverket har på olagligt sätt kommit över kopior av filmer och tv-serier som ännu inte haft premiär och därefter tillhandahållit dessa till användare på flera sätt. Film- och tv-bolag beräknas ha förlorat tiotals miljoner US-dollar årligen.

Pressmeddelande, med kontaktuppgifter, från Eurojust (det europeiska åklagarsamarbetet).


Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20

Nyckelord

Om

Åklagarmyndigheten
Åklagarmyndighetenhttps://www.aklagare.se/

Åklagaren utgör en viktig länk i rättskedjan – polis, åklagare, domstol och kriminalvård. Det är åklagaren som inom lagens ram avgör om åtal ska väckas. Det är också åklagaren som leder förundersökningen och för statens talan i domstolen. Åklagarmyndigheten ska bidra till att brottsligheten minskar och människors trygghet ökar genom att se till att de som begår brott ställs till ansvar för sina handlingar och att detta sker på ett effektivt och rättssäkert sätt.

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum