Linköpings kommun

Timavlönade medarbetare inom vård- och omsorg får vaccinera sig på arbetstid

Dela

Linköpings kommun kommer att erbjuda timavlönade vikarier inom all vård- och omsorgsverksamhet att vaccinera sig på arbetstid. Beslutet är ett ordförandebeslut som togs av ordförande i äldrenämnden och social- och omsorgsnämnden under onsdagen den 15 september.

Det är av största vikt för oss att våra boende och brukare kan känna sig trygga med sin personal. Att få fler att vaccinera sig är ett viktigt steg i detta, säger Annika Krutzén (M), ordförande i social- och omsorgsnämnden.

Linköpings kommun har sedan tidigare erbjudit månadsavlönade medarbetare som arbetar inom kommunens vård- och omsorgsverksamhet att vaccinera sig på arbetstid. Detta för att underlätta för medarbetaren att kunna ta sitt vaccin. Nu inkluderar erbjudandet även timavlönade inom kommunens vård- och omsorgsverksamhet.

– Det känns angeläget för oss att kunna erbjuda möjligheten att vaccinera sig på arbetstid även till våra timavlönade vikarier. Tidig forskning pekar på att de som är vaccinerade i mindre grad riskerar att smitta andra, även om de skulle vara bärare av viruset. Därför ser vi detta som en viktig del av arbetet, säger Liselotte Fager (KD), ordförande i äldrenämnden.

Gensvaret på erbjudandet om vaccination på arbetstid har varit gott och många månadsavlönade medarbetare har utnyttjat möjligheten.

–  Det är både glädjande och positivt att se att våra medarbetare väljer att vaccinera sig,  säger Sonja Erlandsson, utförardirektör, Leanlink.

Kontakter

Om

Linköpings kommun
Linköpings kommun
Storgatan 58
581 81 Linköping

013-20 60 00http://www.linkoping.se/

Linköping är Sveriges femte största kommun och en av de mest expansiva, med drygt 160 000 invånare. Under devisen "Linköping - där idéer blir verklighet" fortsätter staden att växa och attrahera nya invånare och verksamheter. Linköpings universitet är ett av landets högst rankade och universitetssjukhuset utför specialistsjukvård på både regional och nationell nivå. I Linköping finns många småföretag, flera stora ledande teknikföretag med utvecklingskraft samt skarpa start-ups som tillför spets och nytänkande.

Följ Linköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Linköpings kommun

Attendos uppdrag på Ånestads vårdboende avslutas6.10.2021 16:11:05 CEST | Pressmeddelande

Attendo kommer att lämna Ånestads vårdboende i förtid. Det står klart efter ett beslut i Äldrenämnden idag. "Att Attendo skulle avsluta sitt uppdrag har varit en tydlig inriktning från mig som ordförande. Det fanns inga andra alternativ med tanke på de allvarliga brister som har uppmärksammats i verksamheten. Det viktigaste för oss är att se till att de boende på Ånestad får en god vård och omsorg", säger Liselotte Fager (KD), Äldrenämndens ordförande.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum