Stockholms stad

Tina Lyckman blir rektor för Lindeskolan

Dela

Tina Lyckman, som i dag är biträdande rektor på Enskede skola, blir rektor för Lindeskolan.

Tina Lyckman Foto: Privat
Tina Lyckman Foto: Privat

Från och med höstterminen 2022 blir Lindeskolan - som nu är en enhet inom Enskede skola - en egen skolenhet. 

Tina Lyckman ser fram emot att bygga upp den nya skolan och sin första tjänst som rektor.

- Lindeskolan ska vara en välkomnande och familjär skola för våra elever. Här kan jag och medarbetarna forma Lindeskolans kultur tillsammans med våra elever och vårdnadshavare. Ingenting sitter i väggarna sen tidigare. Vi bygger en stark teamkänsla tillsammans.  

Tina Lyckman arbetar nu med förberedelser inför höstterminen då 60 nya elever börjar i förskoleklass i Lindeskolan. Skolan kommer att ha elever i förskoleklass, årskurs 1 och årskurs 2 till höstterminen.

Värmdö, Västerås och fackligt arbete  

Tina Lyckman växte upp i Västerås. Flera av hennes lärare gjorde starkt intryck på henne som barn och hon minns särskilt hur bra flera av dem bemötte henne och andra elever.

När Tina Lyckman varit lärare i ungefär tio år ville hon vidareutbilda sig och funderade ett tag på att bli personalvetare. Men när möjligheten att bli skolledare dök upp genom ett trainee-program valde hon att satsa på skolan.

- Jag jobbade fackligt som lärare och såg både bra och dåliga chefer. Det påverkade mig och jag bestämde mig för att satsa på att bli chef själv och jobba med skolutveckling. Jag är glad över att ha fått förtroendet att bygga upp en helt ny skola nu.

Tina Lyckman har gått rektorsprogrammet på Stockholms universitet, studerat HR på universitet i Australien och haft fackliga uppdrag inom Lärarnas Riksförbund och Skolledarförbundet (Sveriges Skolledarförbund).  

Rektorstjänsten på Lindeskolan blir Tina Lyckmans första tjänst som rektor. Hon har arbetat som lärare på flera skolor i Västerås, varit biträdande rektor på Hemmestaskolan på Värmdö och biträdande rektor på Enskede skola i Stockholm.

Fakta om Lindeskolan

Från och med höstterminen 2022 blir Lindeskolan en skolenhet med en egen rektor, Tina Lyckman. Läs mer på Lindeskolans webbplats  

Kontakt: Tina Lyckman, blivande rektor, tina.lyckman@edu.stockholm.se och telefon 076- 1216751

-

Fakta om Stockholms stads lärare och rektorer     

Ungefär 9 300 personer är anställda som lärare i Stockholms stads kommunala skolor, det vill säga både i grundskolor och på gymnasieskolor.

Det finns cirka 7 700 lärare i Stockholms stads kommunala grundskolor.    

Det finns cirka 1 600 lärare i Stockholm stads kommunala gymnasieskolor.     

Det finns cirka 130 rektorer på Stockholms stads kommunala grundskolor.      

Det finns 30 rektorer på Stockholms stads kommunala gymnasieskolor.   

Det finns cirka 360 biträdande rektorer på Stockholms stads kommunala grundskolor.    

Det finns cirka 60 biträdande rektorer på Stockholms stads kommunala gymnasieskolor.      

Kontakter

UtbildningsförvaltningenPresskontakter: Matilda Asp och Monica Eriksson

Ring 08 - 508 333 00 eller maila: info.utbildning@edu.stockholm.se

Kommunikationschef: Sofia Oliv telefon 08-508 33 331 eller sofia.oliv@edu.stockholm.se.

Förvaltningen ansvarar för och driver kommunal förskoleklass, grundskola, grundsärskola, skolbarnsomsorg, gymnasieskola och gymnasiesärskola. Förvaltningen ansvarar för stadens kontakter med fristående skolor och ska informera om alla sökalternativ oavsett anordnare. Förvaltningen ger tillstånd till och utövar tillsyn över enskilda förskolor samt svarar för övergripande uppföljning av alla skolformer oavsett anordnare.

Bilder

Tina Lyckman Foto: Privat
Tina Lyckman Foto: Privat
Ladda ned bild

Om

Stockholms stad
Stockholms stad
Ragnar Östbergs plan 1
105 35 Stockholm

08 508 290 00http://start.stockholm

I Stockholms stad arbetar cirka 40 000 personer. Du möter oss i skolan, på äldreboenden, i parken, när du ska söka bygglov eller går till simhallen för att träna. Stockholms stads verksamhet styrs av folkvalda politiker och organiseras i stadens förvaltningar och bolag.

Stockholms stad är en organisation med decentraliserat ansvar. Det betyder att besluten ofta fattas lokalt, så nära de berörda som möjligt.

Följ Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum