Åklagarmyndigheten

Tingsrätten meddelar dom i mål om folkrättsbrott i Iran

Dela

På torsdag den 14 juli kl. 13.30 meddelar Stockholms tingsrätt dom i målet där en iransk medborgare är åtalad för folkrättsbrott, grovt brott, och mord begångna i Iran 1988. Kammaråklagarna Kristina Lindhoff Carleson och Martina Winslow är tillgängliga när domen har meddelats.

Rättegången avslutades den 4 maj, då tingsrätten beslutade att den misstänkte ska vara fortsatt häktad.

Tingsrättens målnummer: B 15255-19.

Pressmeddelande när åtal väcktes

Kontakt

Kammaråklagarna är tillgängliga på torsdag kl. 15-17 för mediekommentarer.

Förundersökningsledare Kristina Lindhoff Carleson är tillgänglig på telefon, 010-562 54 31. Ingen bokning behövs för intervjuer på telefon.

Martina Winslow är tillgänglig för fysiska intervjuer som måste bokas i förväg. Anmäl ditt intresse till kommunikation@aklagare.se senast kl. 9 torsdag 14 juli.


Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20

Nyckelord

Om

Åklagarmyndigheten
Åklagarmyndighetenhttps://www.aklagare.se/

Åklagarmyndigheten ska bidra till att brottsligheten minskar och tryggheten ökar i samhället. Vi ser till att personer som begår brott ställs till ansvar på ett rättssäkert och effektivt sätt. Åklagaren har en stark roll i rättsväsendet genom att utreda brott, fatta beslut om åtal ska väckas och att processa i domstol. Det står en åklagare bakom varje anhållen, häktad eller dömd person.

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum