E.ON Sverige AB

Tiotusen E.ON kunder fick strömmen tillbaka i natt

Dela

Vid 16.30 tiden igår eftermiddag hade stormen Helga gjort cirka femtontusen av E.ONs kunder strömlösa. Klockan åtta i morse hade cirka tiotusen av de drabbade, främst i Östergötland, återfått strömmen.

E.ON arbetar nu intensivt med att klara av den sista delen av de strömavbrott som stormen Gorm orsakade. Den nya stormen Helga fick en nordligare sträckning och orsakade stora problem i norra Götaland och i Svealand.

-Vi arbetar samtidigt med att återställa skadorna efter både stormen Gorm och stormen Helga, och vi har just nu cirka 375 montörer och röjare ute i fält, säger Efwa Nilsson, presstalesperson på E.ON Sverige.

Under natten har fokus legat på så kallat kopplingsarbete, där man försöker minimera antalet strömlösa på ett ledningsstråk. Detta har varit mycket framgångsrikt, då bland annat ca 7000 kunder i Östergötland kunde få sin strömförsörjning tillbaka.

- Vi arbetar även intensivt med att förse våra strömlösa kunder med prognoser för när de kan få strömmen tillbaka. Prognoserna ligger på avbrottskartan på E.ONs hemsida, och de uppdateras kontinuerligt säger Efwa Nilsson.

Allmän information

E.ON varnar allmänheten för att gå nära nedfallen elledning som fortfarande kan vara strömförande. Det är förenat med livsfara.

Vi ber våra kunder att under kontorstid kontakta vår kundtjänst på 020 – 22 24 24. Vår felanmälan nås dygnet runt på 020 – 88 00 22.

För mer information ring E.ONs presstjänst, 040-25 55 40.

E.ON Sverige ingår i den internationella E.ON-koncernen, som är ett av världens största investerarägda energiföretag. E.ON har 3 300 medarbetare i Norden och omsatte under 2014 drygt 34 miljarder kronor. Som energibolag vill vi bidra till att bygga det hållbara samhället. E.ON investerade 66 miljarder kronor i Norden mellan 2006 och 2013. 2014 gjorde vi fortsatta investeringar som kopplar till vårt långsiktiga förvaltande och utvecklande av svensk energiproduktion, samt i utvecklingsprojekt inom hållbara städer samt smarta nät.

Nyckelord

Kontakter

E.ONs pressjour 040-25554024-timmarsservice för dig som är journalist. Telnr på denna sida är endast avsedda för journalister.Övriga hänvisas till Kundservice tel 020-222424 eller Felanmälan tel 020-880022.

Om

E.ON Sverige AB
E.ON Sverige AB
Carl Gustafs Väg 1
205 09 Malmö

https://www.eon.se

Vi bygger det hållbara samhället

E.ON Sverige ingår i den internationella E.ON-koncernen, som är ett av världens största investerarägda energiföretag. E.ON har cirka 2 200 medarbetare i Sverige.

Följ E.ON Sverige AB

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från E.ON Sverige AB

Fastighetsbranschen bra men kan bli bättre3.7.2018 08:00Pressmeddelande

Fastighetsbranschen är en av de branscher som tagit stora kliv när det gäller att gå mot ökad hållbarhet. Det är helt förståeligt. Fastighetens värde ökar, hållbarhet är efterfrågat från hyresgäster och ett hållbart perspektiv sänker kostnaderna för fastighetsägaren. Samtidigt visar en undersökning som SB Insight gjort på uppdrag av E.ON att det finns mycket kvar att göra. Mest överraskande är att ingen av de fastighetsbolag som har deltagit i undersökningen har krav på återvunnet material i sina upphandlingar.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum