Jönköpings kommun

Tipsa oss – hur kan vi göra vår kommun roligare?

Dela

Ser du något som vi inte ser? Vet du några platser där vi kan göra plats för mer rörelse, fler arrangemang och roligare möten? Vi öppnar för dialog om nya dimensioner i det offentliga rummet – och nu vill vi ta del av dina kreativa konkreta förslag för att förbättra vår kommun. Hör av dig!

Hur kan befintliga platser i vår kommun användas för mer rörelse och fler händelser? Hur kan de lyftas genom färg, form och musik? Hjälp oss att se vår kommun med nya ögon – tänk stort, litet, kreativt, fritt och dela med dig av konkreta förslag. Det kan exempelvis vara förslag på offentliga konstverk, muralmålningar, evenemang på vissa platser, en helt outnyttjad plats som förvandlas till en ny mötesplats, för kultur, odling, möten – eller något helt annat.

– Kultur och idrott kan egentligen utövas och upplevas var som helst i vår kommun. Vi är nyfikna på vilka miljöer i kommunen som kan användas på nya sätt, med ett nytt innehåll och ett nytt utseende. Det kan handla om förbisedda platser i ett kvarter – platser som skulle kunna bli roligare, mer intressanta och vackrare med ett konstverk, ett evenemang eller annat. Nu hoppas vi att många går ut och ser sin omgivning med nya ögon, Henrik Hermansson, verksamhetsutvecklare, kultur- och fritidsförvaltningen, Jönköpings kommun.

En roligare stad

Det handlar inte om att anmäla överfyllda soptunnor, brist skötsel eller underhållsarbete. Det handlar om att lyfta platser som med lite ny kreativitet kan bli något nytt, bättre, roligare, vackrare, trevligare? Hur kan de ge mer glädje för fler personer? Ta en promenad i ditt kvarter eller närområde och fundera - eller gå loss i tanken kring andra platser i kommunen där du rör dig. Det kan vara vilka platser som helst, även i naturen.

Därför behöver vi dina tips

Kultur- och fritidsförvaltningen i Jönköpings kommun arbetar bland annat med offentlig konst och evenemang – saker som kan bidra till att förbättra olika offentliga miljöer. Syftet är att utöka kultur- och fritidsfrågorna i offentliga rummet, främja folkhälsan genom mer inspirerande miljöer och att utöka samverkan med civilsamhället.

För att kunna göra ett så bra jobb som möjligt är det av stort intresse att få veta vilka miljöer som kan förbättras. Alla är välkomna att lämna förslag och tips – så gå loss i din kreativitet och dela med dig.

Jönköpings kommun tar alltid emot synpunkter och förslag från våra medborgare via frågeformulär och via olika typer av dialog för att förbättra vår kommun. Det finns inte några garantier att de förslag som lämnas här genomförs

Nyckelord

Kontakter

Henrik Hermansson
verksamhetsutvecklare, kultur- och fritidsförvaltningen, Jönköpings kommun
Telefon: 036-107930
E-post: henrik.hermansson@jonkoping.se

Bilder

Länkar

Om

Jönköpings kommun
Jönköpings kommun

551 89 Jönköping

036-105000https://www.jonkoping.se/

I Jönköpings kommun arbetar omkring 12 000 medarbetare för att ge våra 142 600 invånare välfärd och service av hög kvalitet. Läs mer om våra verksamheter på kommunens webbplats.

Följ Jönköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Jönköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum