Upplands Väsby kommun

Tjejer får eget omklädningsrum i ishallen

Dela

Sedan ett par månader tillbaka har ishallen i Vilundaparken, numera Renew Arena, ett omklädningsrum för tjejer. Den efterlängtade åtgärden kom till efter en dialog mellan kommunen och ungdomar i föreningarna.

Foto: Jonas Edholm, Upplands Väsby kommun
Foto: Jonas Edholm, Upplands Väsby kommun

I praktiken krävdes det bara en skylt på dörren. Sedan hade tjejerna fått ett eget omklädningsrum i ishallen. Omklädningsrummet är ett konkret resultat av de möten som kommunens enhet för idrott och fritid tagit initiativ till. Vid dessa möten träffar tjänstepersoner olika ungdomar som är aktiva i Väsbys idrottsföreningar.

- Vi möter ju främst styrelser när vi har föreningsmöten men vi vill gärna höra själva vad ungdomarna tycker. Därför har vi sedan årsskiftet även bjudit in ungdomarna till några av de möten vi har med olika föreningar. Mötet med ishockeyföreningen gav snabbt resultat, säger Johanna Dermer som är enhetschef för idrott och fritid.

En tjej från ishockeyn belyste problemet att det inte finns något särskilt omklädningsrum för tjejer i ishallen. Vid match och träning får varje damlag ett omklädningsrum tilldelat, men i vissa lag finns det tjejer som spelar med killarna vilket innebär att de är hänvisade till ett gemensamt omklädningsrum. Tjejerna har då bytt om på toaletten i stället.

- Detta har varken vi eller föreningens styrelse tänkt på innan, men efter mötet har vi nu avsatt ett omklädningsrum för tjejer i ishallen. Det kan tyckas pinsamt att det sker först nu, men tack vare mötet med ungdomarna kan vi nu bli bättre, säger Johanna Dermer.

Målsättningen är att hitta fler förbättringsområden. Väsbys idrottsföreningar har drygt 4 000 aktiva barn och ungdomar mellan 7-20 år.

- Det här belyser vikten av att ha med ungdomar i dialogen med föreningarna. Vi vuxna ser inte alltid de problem och behov som ungdomarna ser. Nu visar vi ungdomar att vi tar dem på allvar och vill lösa de problem som kan finnas, säger kultur- och fritidsnämndens ordförande Andrea Möllerberg (VB).

Kontakter

Andrea Möllerberg (VB)Ordförande i kultur- och fritidsnämnden

Tel:070-873 21 22

Bilder

Foto: Jonas Edholm, Upplands Väsby kommun
Foto: Jonas Edholm, Upplands Väsby kommun
Ladda ned bild
Foto: Mostphotos (får endast användas med fotografens godkännande)
Foto: Mostphotos (får endast användas med fotografens godkännande)
Ladda ned bild

Om

Upplands Väsby kommun
Upplands Väsby kommun
Dragonvägen 86
194 80 Upplands väsby

08-590 970 00http://www.upplandsvasby.se/

Upplands Väsby kommun har idag över 45 000 invånare. Kommunen, som har ett strategiskt läge vid E4:an mellan Stockholm och Uppsala, med 7 minuter till Arlanda, genomgår sedan några år tillbaka en omfattande utveckling med kraftfulla satsningar på nya bostäder, kommunalt finansierad service och på att skapa goda förutsättningar för näringslivet.

Följ Upplands Väsby kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Upplands Väsby kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum