Kunskapsskolan

Tobias Krantz invald i Kunskapsskolans styrelse

Dela

Tidigare högskole- och forskningsminister Tobias Krantz är ny styrelseledamot för Kunskapsskolan i Sverige AB. Tobias Krantz ska med sin kompetens inom utbildning, ledarskap och framtidsfrågor bidra till det kontinuerliga utvecklingsarbetet i Kunskapsskolan.

Foto: Ernst Henry Photography
Foto: Ernst Henry Photography

Den 31 januari valdes Tobias Krantz in i styrelsen för Kunskapsskolan i Sverige AB.

- Utbildning är en av de viktigaste uppdragen i samhället och Kunskapsskolan är en spännande aktör med långsiktiga ambitioner och entreprenörsanda. Jag ser fram emot att vara med i styrelsens arbete med förnyelse och utveckling, säger Tobias Krantz.

Tobias Krantz är sedan 2011 chef för utbildning, forskning och innovation vid Svenskt Näringsliv. Han har också bland annat varit styrelseordförande för World Skills Sweden AB och ledamot av 2015 års skolkommission. 2009-2010 var han högskole- och forskningsminister. Tobias Krantz är också filosofie doktor i statskunskap.

- Jag är stolt över att en kvalificerad person som Tobias vill delta i vårt systematiska kvalitets- och utvecklingsarbete. Hans gedigna kunskaper om skola och utbildning och erfarenheter av ledarskap, strategi och framtidsfrågor blir en bra förstärkning i vår styrelse, säger Cecilia Carnefeldt, styrelseordförande i Kunskapsskolan.

Styrelsen för Kunskapsskolan i Sverige AB består av:

Cecilia Carnefeldt, styrelseordförande

Kinna Bellander

Calle Emilsson

Johan Emilsson

Eva Malmström Jonsson

Tobias Krantz

Fredrik Lindgren, vd

Daniel Henriksson, arbetstagar­representant, Lärarnas Riksförbund

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Foto: Ernst Henry Photography
Foto: Ernst Henry Photography
Ladda ned bild

Om

Kunskapsskolan
Kunskapsskolan
Box 92146
120 08 Stockholm

https://www.kunskapsskolan.se/

Kunskapsskolan i Sverige AB driver grundskolor, gymnasier och företags- och vuxenutbildning under namnen Kunskapsskolan, Kunskapsgymnasiet och SkillEd. Utbildningarnas viktigaste kännetecken är den pedagogiska modellen med en personligt utformad utbildning som ger kunskap och förmågor för framtiden.

De första skolorna startades år 2000. Kunskapsskolan har 28 grundskolor, 1 resursskola och 7 gymnasier med totalt 14 000 elever. Företags- och vuxenutbildningen startades 2016.

Kunskapsskolan i Sverige ingår i ett internationellt nätverk av skolor runt om i världen med fler än 10 000 elever som följer hela eller delar av Kunskapsskolans pedagogiska modell, the KED Program. Kunskapsskolan ägs av grundaren Peje Emilsson med familj.

Följ Kunskapsskolan

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Kunskapsskolan

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum