Sveriges Arkitekter

Tobias Olsson är invald i Sacos styrelse

Dela

På Sacos kongress har Sveriges Arkitekters förbundsdirektör Tobias Olsson valts in som ny ledamot i Saco-styrelsen. Sveriges Arkitekter är ett av Sacos snabbast växande förbund med en ovanligt hög organisationsgrad och har haft flera politiska framgångar de senaste åren.

Tobias Olsson är nyvald ledamot i Sacos styrelse. Foto: Jonas Malmström
Tobias Olsson är nyvald ledamot i Sacos styrelse. Foto: Jonas Malmström

– Jag hoppas kunna bidra med relevanta erfarenheter i och med vår snabba tillväxt, vårt lyckade lobby- och opinionsarbete och att vi så tydligt även är ett starkt professionsförbund. Samtidigt är det nu en viktig tid för fackliga frågor och jag är stolt och glad över att vara en del av Sacos styrelse, säger Tobias Olsson.

De senaste tio åren har antalet yrkesverksamma medlemmar i fack- och branschförbundet Sveriges Arkitekter ökat med nära 30 procent. I september passerade Sveriges Arkitekter 14 000 medlemmarstrecket. Organisationsgraden är hög, både ur ett nationellt och internationellt perspektiv – cirka 90 procent av arkitektkåren är medlemmar.

Saco är akademikernas röst i samhällsdebatten. Det är en federation som samlar 22 fackförbund med nära en miljon medlemmar. Sacos kongress äger rum den 10–11 november.

Förutom Tobias Olsson består den nyvalda styrelsen av följande: ordförande Göran Arrius, förste vice ordförande Ulrika Lindstrand (Sveriges Ingenjörer), andre vice ordförande Heike Erkers (Akademikerförbundet SSR), Åsa Fahlén (Lärarnas Riksförbund), Magnus Hedberg (Akavia), Ida Kåhlin (Sveriges Arbetsterapeuter), Matz Nilsson (Sveriges Skolledarförbund), Sofia Rydgren Stale (Sveriges Läkarförbund), Kristina Taylor (Sveriges Psykologförbund) och Cecilia Winberg (Fysioterapeuterna).

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Tobias Olsson är nyvald ledamot i Sacos styrelse. Foto: Jonas Malmström
Tobias Olsson är nyvald ledamot i Sacos styrelse. Foto: Jonas Malmström
Ladda ned bild

Om

Sveriges Arkitekter
Sveriges Arkitekter
Storgatan 41, Box 5027
102 41 Stockholm

Växel 08-505 577 00http://www.arkitekt.se

Sveriges Arkitekter är fack- och branschorganisationen för alla Sveriges arkitekter och arkitektstudenter. Vi organiserar omkring 90 procent av den samlade arkitektkåren och är därigenom en stark röst för yrket. Vi arbetar på uppdrag av medlemmarna för att arkitekter ska ha en bred och ledande roll, goda förutsättningar för att verka och bra arbetsvillkor – för en bättre arkitektur. Vår vision är arkitektur som möter samtida och framtida behov – väl gestaltad, ändamålsenlig, hänsynstagande och hållbar.

Följ Sveriges Arkitekter

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Sveriges Arkitekter

Arkitekturpris går till bok om Stockholmsbostäder13.4.2022 07:50:00 CEST | Pressmeddelande

Stockholms Arkitektförening har delat ut priset Guldrummet för två år. 2021 års pris går till arkitektkontoret Secretary för 14 495 lägenheter/en bok om bostadsbristens bostäder. 2022 års pris går till Studio Abirascid Hemlin för arbetet med arkitekturmodellbyggen och ritningar. Secretarys bok visar fram alla flerbostadshus som fick bygglov år 2017 i det snabbt växande Stockholm. – Den är ett kärleksbrev till Stockholm, säger Karin Matz från Secretary.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum