Universeum

Tocotukanen Big George är död

Dela

Big George har varit en omtyckt invånare i Universeums regnskog sedan 2013. I går, onsdag 17 maj, dog han till följd av en kort tids tarmsjukdom.

Under måndagen insjuknade tocotukan hanen Big George hastigt. På onsdagen försämrades tillståndet och blev kritiskt. Trots stora insatser gick hans liv tyvärr inte att rädda.

Under onsdagskvällen obducerade Universeums veterinär Big George. Dödsorsaken kan fastställas med säkerhet först när provsvaren kommer tillbaka från analys om ett antal veckor.

– Big George är närmast en ikon för Universeum, välkänd långt utanför Göteborgs gränser. Hans bortgång är förstås ledsamt för oss allihopa som på något sätt jobbat med honom, allra mest för djurvårdare som utför den dagliga skötseln och tillsynen av djuren, säger Daniel Roth, nytillträdd zoolog på Universeum.

Big George kom till Universeum 2013 från Rotterdam zoo och har bott i Universeums regnskog sedan dess. Den största delen tillsammans med honan Georgina, som blev vida känd när hon stals från Universeum i maj 2014. En månad senare återfanns hon och kunde efter en tid i karantän återförenas med Big George.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

Universeum
Universeum
Södra vägen 50
400 20 Göteborg

Tel: 031–335 64 00https://www.universeum.se/sv/

Universeum är en plats där kunskap leks fram. Här blandas djur och natur med ny teknik och spännande experiment. Följ med på safari genom Regnskogen, dyk ner under ytan i Akvariehallen eller utmana kroppen och knoppen i Hälsa. Ett besök på Universeum är ett oförglömligt äventyr.

Följ Universeum

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Universeum

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum