BranäsgruppenBranäsgruppen

Tolvmannabacken öppnar för säsongen

Dela

Den 26 december är väntan över. Då fylls Tolvmannabacken med skidtokiga gäster igen.

Snöläggarna på skidanläggningen i Kisa, i södra Östergötland, har jobbat stenhårt för att backarna ska vara redo till säsongspremiären på torsdag.

– Andra anläggningar har fått skjuta på premiären, på grund av brist på snö. Därför är vi både stolta och glada över att vi kan bjuda in till riktigt bra skidåkning redan nu, säger Jonathan Bexell, platschef i Tolvmannabacken.

Om det blir mycket folk i backen på annandagen återstår att se, men att intresset för Tolvmannabacken ökar står helt klart. Rekordmånga säsongskort har sålts i år, vilket Jonathan tror beror på mer än endast bra skidåkning.

– Det tyder på att många uppskattar vad vi erbjuder. Vi vet att vår anläggning håller hög klass, men att säsongskorten går att köpa väldigt snabbt och enkelt på webben har definitivt också bidragit till en ökad försäljning.

Snökanonerna på anläggningen har varit igång så fort kylan har tillåtit, men att Tolvmannabacken dessutom sparar snö har varit viktigt för att kunna garantera en tidig öppning. Idag sparas snö ofta under speciellt framtagna dukar, men i Kisa har man fortsatt att täcka snön med bark under sommaren.

– För oss har det visat sig vara ett lyckat drag att använda bark. Det är mycket tack vare den sparade snön från förra säsongen som vi kan öppna så tidigt.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Branäsgruppen
Branäsgruppen
Drottninggatan 40
65225 Karlstad

054132600

Branäsgruppen är Sveriges största privatägda skidkoncern och ägare till skidanläggningarna Branäs, Kungsberget, Vallåsen, Ulricehamn Ski Center, Storstenshöjden och Tolvmannabacken.

https://www.branas.se/ 

https://www.kungsberget.se/ 

https://www.vallasen.se/ 

https://www.ulricehamnskicenter.se/ 

https://www.tolvmannabacken.se/

https://www.storstenshojden.se/

Följ Branäsgruppen

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Branäsgruppen

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum