Uppsala kommun

Tomas Odin blir ny direktör för socialförvaltningen

Dela

Tomas Odin har utsetts till ny direktör för socialförvaltningen av Uppsala kommuns kommunstyrelse. Beslutet togs den 6 maj. Tomas Odin kommer närmast från en tjänst som chef i ett konsultföretag där han bland annat varit ansvarig för konsulttjänster inom socialtjänsten. Han tillträder tjänsten som socialdirektör 10 augusti.

Tomas Odin blir ny direktör för socialförvaltningen Uppsala kommun.
Tomas Odin blir ny direktör för socialförvaltningen Uppsala kommun.

– Vi är glada att kunna knyta till oss Tomas Odin som direktör för socialförvaltningen. Han har en gedigen kompetens och erfarenhet från chefsuppdrag i Uppsala kommun, annan offentlig verksamhet och från näringslivet, säger Joachim Danielsson, stadsdirektör Uppsala kommun.

– Det känns fantastiskt roligt och hedrande att bli en del av en av Sveriges största socialförvaltningar, en förvaltning med ett utmanande och viktigt uppdrag. Det är också väldigt kul att komma tillbaka till Uppsala kommun, med verksamheter som gör skillnad för så många i kommunen, säger Tomas Odin, blivande direktör för socialförvaltningen Uppsala kommun.

Under 17 år har Tomas Odin haft olika chefsbefattningar inom kommunal och offentlig verksamhet. Mellan 2010 och 2018 arbetade han i Uppsala kommun, först som avdelningschef på kontoret för hälsa, vård och omsorg. Därefter var han under tre år direktör för omsorgsförvaltningen.

Tomas Odin efterträder Ola Jeremiasen som varit tillförordnad socialdirektör, Ola Jeremiasen går tillbaka till sin tidigare tjänst som avdelningschef i socialförvaltningen.

Nyckelord

Kontakter

Joachim Danielsson, stadsdirektör Uppsala kommmun
Telefon: 018-727 12 00
E-post: joachim.danielsson@uppsala.se

Tomas Odin, blivande direktör för socialförvaltningen Uppsala kommun
Mobil: 072-186 91 88
E-post: tomasodin2@gmail.com

Eva Kjeller, presskommunikatör
Mobil: 072-596 9010
E-post: eva.kjeller@uppsala.se

Bilder

Tomas Odin blir ny direktör för socialförvaltningen Uppsala kommun.
Tomas Odin blir ny direktör för socialförvaltningen Uppsala kommun.
Ladda ned bild

Om

Uppsala kommun
Uppsala kommun

753 75 Uppsala

https://www.uppsala.se/

Uppsala är Sveriges fjärde största stad och här bor över 225 000 personer. 2018 utsågs Uppsala till världens bästa klimatstad av WWF.

Följ Uppsala kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Uppsala kommun

Nya åtgärder ska förebygga smittspridning på högstadiet10.1.2021 15:20:11 CETPressmeddelande

Inför starten på vårterminen stoppar Uppsala kommuns grundskolor undervisning där elever från olika skolor samlas i gemensamma elevgrupper. Beslutet påverkar framförallt lektioner i vissa ämnen som moderna språk, modersmål och hemkunskap där det är vanligt att elever åker till en annan skola. Undervisning ska istället hållas på elevens hemskola eller genom fjärr- eller distansundervisning.

Flerpartiöverenskommelse om genomförande av fyrspårsavtalet7.1.2021 13:00:00 CETPressmeddelande

Uppsalas mittenstyre och Moderaterna kan idag presentera en överenskommelse om vägen framåt för genomförandet av fyrspårsavtalet och utbyggnaden av de sydöstra stadsdelarna där cykel, gång och kollektivtrafik kommer sättas i främsta rummet. Överenskommelsen innefattar mer blandad bebyggelse i de sydöstra stadsdelarna, ett framkomlighetspaket för södra Uppsala och en bostadssatsning på landsbygden.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum