Svenska Ishockeyförbundet

Tommy Boustedt slutar i höst som generalsekreterare i Svenska Ishockeyförbundet

Dela

Efter sex år som generalsekreterare på Svenska Ishockeyförbundet och ytterligare 13 år som utvecklingschef, kommer Tommy Boustedt att avsluta sitt uppdrag i höst. Tommy Boustedt kommer under dessa Coronatider att vara kvar i tjänst tills en ny generalsekreterare tar över, dock som längst till oktober 2020.

- Det senaste året har varit en knölig tid för både förbundskansliet, och så klart även för mig personligen. Därför har det, efter en tids samtal tillsammans med styrelsen, vuxit fram att detta är vägen framåt för både mig och för förbundet. 19 år på hockeyförbundet är lång tid och nu är det dags för någonting nytt. Jag har haft många fina år på förbundet, och dessutom haft förmånen att arbeta nära och tillsammans med många kunnigaishockeymänniskor, säger Tommy Boustedt generalsekreterare på Svenska Ishockeyförbundet.

- Den senaste tidens uppmärksamhet kring vårt kansli har tagit fokus från de många positiva saker vi har framför oss de närmaste åren. Nu kommer vi omgående att inleda arbetet med att rekrytera en ny generalsekreterare som kan ta över när Tommy lämnar i höst, säger Anders Larsson styrelseordförande i Svenska Ishockeyförbundet.

- Jag vill rikta ett stort och varmt tack till Tommy, som under en lång och framgångsrik karriär gjort enormt mycket för svensk ishockey. Särskilt vill jag lyfta fram den s.k. juniortemautredningen som är en helt avgörande orsak till att svensk ishockey leder utvecklingen i världen kring spelarutbildning och spelarutveckling. Jag vill även nämna ett förbund med en ekonomi i balans, VM-guld för herrar, vårt första U-18 VM-guld, vårt sätt att rekrytera spelare, den nya strategi för svensk ishockey som kommit på plats och att vi lyckats få hem fyra världsmästerskap till Sverige under Tommys tid som generalsekreterare, säger Anders Larsson.

För media:
Anders Larsson, ordförande i Svenska Ishockeyförbundet finns tillgänglig för intervjuer från klockan 11.00 vid förbundskansliet. För intervju: anmäl dig till Emma Spennare, PR-och Kommunikationssamordare. Med anledning av covid-19 sker alla intervjuer utomhus utanför kansliet.

Nyckelord

Kontakter

Länkar

Om

Svenska Ishockeyförbundet
Svenska Ishockeyförbundet
Tjurhornsgränd 6, 3 tr, Box 5204
121 16 Johanneshov

08-449 04 00http://www.swehockey.se

Svensk Ishockey – tillsammans tar vi ansvar och skapar passion, framgång och glädje i vardagen. Svenska Ishockeyförbundet bildades den 17 november 1922. Medlem i Sveriges Riksidrottsförbund sedan starten och i Internationella Ishockeyförbundet (IIHF) sedan 1920. Vi är en av de mest framgångsrika idrotterna i Sverige och en av de mest framgångsrika inom vår idrott i världen. Det ska vi fortsätta att vara. Svensk Ishockey ska också vara en samlande kraft och bidra till att bygga vårt framtida samhälle.

Svenska Ishockeyförbundet är ett av Sveriges största idrottsförbund med 392 föreningar i 22 distrikt och drygt 68 000 spelare och domare. 2 301 ishockeylag samsas i 363 ishallar runt om i landet.

Om Svenska Ishockeyförbundets pressmeddelanden 
Den som vill ändra, lägga till eller ta bort E-postmottagare meddelar detta till info@swehockey.se

Följ Svenska Ishockeyförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Ishockeyförbundet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum