Svenska Judoförbundet

Tommy Macias satsar mot OS i Paris i ny viktklass

Dela

I helgen är det dags för Grand Prix i Almada, Portugal. Sverige ställer upp med VM-tvåan från i fjol Tommy Macias och nykomlingen Emil Mattsson. För Tommy Macias är det den första tävlingen efter OS och också den första tävlingen i hans nya viktklass -81 kg. Tävlingen blir även brittiskan Sally Conways debut som förbundskapten för det Svenska Judolandslaget.

Tommy Macias  under VM 2021. Foto: Garbriela Sabau.
Tommy Macias under VM 2021. Foto: Garbriela Sabau.

Grand Prix-tävlingen i Portugal blir en nystart för Tommy Macias som väljer att satsa vidare mot OS i Paris 2024 i en ny viktklass. Anledningen till att Macias går upp en viktklass är att den stämmer bättre överens med hans normalvikt. Tommy Macias ligger idag trea på världsrankingen i sin tidigare viktklass, -73 kg, men då rankingpoängen är kopplade till respektive viktklass innebär bytet att han börjar om på noll i den nya klassen.

För Emil Matsson, +100 kg, som är relativt ny på världstouren, handlar tävlingen främst om att skaffa sig mer erfarenhet för att så småningom kunna etablera sig på den här nivån.

Även framtidshoppet Ida Eriksson var anmäld till tävlingen men kommer tyvärr inte till start då hennes PCR-test inför avresan var fortsatt positivt efter att hon tidigare i januari varit sjuk i covid-19.

Svenskarnas tävlingstider

Lördag 29 januari: Tommy Macias (-81 kg).
Söndag 30 januari: Emil Mattsson (+100 kg) 

Grundomgången startar kl. 12.00 på lördagen och 12.30 på söndagen. Finalpasset startar kl. 18.00 båda dagarna. Tiderna är preliminära och kan komma att ändras.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Tommy Macias  under VM 2021. Foto: Garbriela Sabau.
Tommy Macias under VM 2021. Foto: Garbriela Sabau.
Ladda ned bild

Länkar

Om

Svenska Judoförbundet
Svenska Judoförbundet
Edith Södergrans gata 7
754 60 Uppsala

+46 (0)18-430 05 10http://www.judo.se

Svenska Judoförbundet (SJF) är en medlemsstyrd organisation som består av ca 20 000 medlemmar organiserade i omkring 160 klubbar. Svenska Judoförbundet verkar för att utvecklingen inom judo i Sverige ska gå framåt och har som syfte att främja medlemsklubbarnas verksamhet såväl som den nationella och internationella verksamheten. SJF arbetar för en jämställd judomiljö där alla som vill ska kunna delta. SJF bedriver verksamhet från barn till veteran där majoriteten av medlemmarna är mellan 7 och 12 år. Både det svenska landslaget och paralandslaget i judo är framgångsrika internationellt och har tagit flera medaljer vid internationella mästerskap och på världstouren. www.judo.se

Följ Svenska Judoförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Judoförbundet

Ida Eriksson besegrar världsmästarinnan i sin EM-debut30.4.2022 18:20:49 CEST | Pressmeddelande

I sin senior EM-debut klev 23-åriga Ida Eriksson från Molkom rakt in i eliten. Efter en inledande seger väntade den regerande världsmästarinnan, världsettan Barbara Matic från Kroatien. En helt orädd, stark och respektlös Eriksson utmanade mästarinnan som inte hade något motmedel. Det var också Eriksson som stod för slutforceringen och i matchens allra sista sekunder kom segerkastet, waza-ari (poäng) till Eriksson och kvartsfinal säkrad. Därefter blev det tyvärr stopp för Eriksson, men en imponerande debut – blir summeringen.

Sveriges trupp till EM25.4.2022 08:59:00 CEST | Pressmeddelande

Det blir en liten trupp som representerar Sverige på EM i Sofia 29 april - 1 maj. På grund av generationsskifte samt skador i landslaget kommer endast två aktiva delta på EM - den rutinerade Tommy Macias som jagar medalj i sin nya viktklass - 81 kg och nykomlingen Ida Eriksson, - 70 kg, som gör sitt första internationella mästerskap på seniornivå. EM i Sofia blir också det första mästerskapet i blågult för den nya förbundskapten Sally Conway som tillträdde sin tjänst i januari i år.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum