Bingolotto

Tommy Nilsson i BingoLotto

Dela

Med en omfångsrik och alldeles unik klang har Tommy, med sin röst, förtrollat den svenska publiken under tre hela decennier. Till våren beger han sig åter ut i landet för att följa upp 2019 års succéturne ”Allt som jag känner”. Men innan dess, den 23 februari, kl. 18.00 i TV4, gästar han BingoLotto! Missa inte detta.

Foto:Karin Törnblom
Foto:Karin Törnblom

Tommy är idag tveklöst en av våra starkast lysande stjärnor på den svenska musikhimlen. Hans artisteri och engagemang sträcker sig däremot långt bortom bara scenframträdanden. Tommy har även skördat stor framgång som låtskrivare, skådespelare och röstskådespelare. Hela 23 storfilmer kan han tillskriva sig på sitt cv.

Genombrottet som soloartist kom 1987 med megahiten "Allt som jag känner", som idag har spelats fler än 10 miljoner gånger på Spotify. 1989 krönte Tommy framgången med en vinst i Melodifestivalen, med låten "En dag". 1994 utgav han låten "Öppna din dörr", som titulerades Årets låt på Svensktoppen och som idag är att betrakta som en av de främsta låtarna bland de som hör till Tommys stora låtskatt. Svindlande 20 miljoner gånger har denna spelats på Spotify.

Tommy har även figurerat en hel del i TV-rutan. Under karriärens gång har han hunnit medverkat i flera storproduktioner såsom Så mycket bättre, Melodifestivalen, Stjärnornas stjärna etc. Han har även deltagit i flera turnéproduktioner som Diggiloo och Christmas Night. Förra året tog han dessutom plats på BingoLottos scen!

Våren 2019 turnerade Tommy landet runt och tog ton i fullsatta kyrkor runtom i Sverige. I år fortsätter succén. Hela 34 turnéstopp väntar, från Kiruna i norr till Ystad i söder.

En massa storfavoriter, och ett flertalet handplockade guldkorn från Tommys digra katalog, är att vänta.

På vårens turné har Tommy med sig bästa tänkbara ackompanjemang i pianisten Sven-Gunnar Peterson och i änglalika körsångare.  

Söndagen den 23 februari 2020, kl. 18.00, gästar han BingoLotto!

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Foto:Karin Törnblom
Foto:Karin Törnblom
Ladda ned bild

Om

Bingolotto
BingolottoOm Folkspel

Folkspel är föreningslivets eget spelbolag med ett enda syfte; att generera pengar till Sveriges föreningsliv. Med produkterna BingoLotto, Sverigelotten och BingoLottos Julkalender har Folkspel sedan starten 1991 genererat 16 miljarder kronor till föreningarna inom de 70 riksorganisationer som är medlemmar.

Följ Bingolotto

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Bingolotto

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum