Topp 6 äventyrliga aktiviteter på Island

Dela

Island är en riktig friluftsdestination där du kan göra många speciella aktiviteter. Utbudet av utomhusaktiviteter är därför enormt. Vi har listat de 8 bästa och mest imponerande aktiviteterna i den här artikeln. Utmana dig själv genom att ta dig fram genom de tuffa landskapen på en fyrhjuling, åka skärmflygning eller snorkla i det klaraste isvattnet. På Island har du aldrig tråkigt! I denna artikel har vi listat 6 olika aktiviteter som bara i sig själva är en anledning att boka en resa till Island!

1: Snorkling i världens klaraste vatten

Att snorkla på Island kanske inte låter så lockande. Island är ju trots allt inte en tropisk eller särskilt varm semesterdestination. Men lita på oss, detta är en upplevelse som du inte vill missa.. Silfra är namnet på en klyfta i jorden som skapats genom att de nordamerikanska och eurasiska tektoniska plattorna har skiljts åt. Silfraklyftan fylls med glaciärvatten som under årtionden har filtrerats under jord av härdade, porösa lavastenar. Detta gör det till världens renaste och klaraste vatten som avslöjar en förtrollande undervattensvärld med färger som du inte kan se ovanför ytan. Vattnet är ungefär 2 grader varmt och du kan se upp till 120 meter. Som tur är har du en torrdräkt på dig så att du håller dig torr och inte fryser omedelbart.

2: En oförglömlig helikoptertur

Se Islands karga natur från ett annat perspektiv. Det finns flera helikopterturer att välja mellan - vissa flygningar landar till och med kort på toppen av en vulkan. Särskilt om du aldrig har gjort en helikopterflygning tidigare är detta en fantastisk plats för att göra din första flygning. På kort tid får du se en mängd olika landskap på detta sätt och det är en upplevelse som du aldrig kommer att glömma.

3: Valskådning

Visste du att Island är en av de bästa destinationerna för valskådning i Europa? På sommaren har du 90 % chans att se valar och på vintern 65 %. Så om du älskar vilda djur är detta definitivt en aktivitet för dig. 

4: Vandra på Europas största glaciär

En vandring på en glaciär omgiven av 2000 meter höga snötoppar, det låter väl för galet? Under denna vandring över Europas största glaciär har du speciella metallpinnar under skorna och går längs glaciärens sprickor. En mycket häftig aktivitet som dessutom är lite billigare än de flesta aktiviteter på Island.

5: Utforska en blå isgrotta

Under Vatnajökull-glaciären finns flera vulkaner som långsamt smälter isen och skapar otroligt vackra isgrottor. Ett unikt naturfenomen som är ännu vackrare i verkligheten än på bilderna! Du kan bara besöka dessa isgrottor under vintermånaderna från november till mars. Detta är något du definitivt bör lägga till på din bucket list. Om detta låter som en intressant kan du läsa mer här

6: Fyrhjuling genom det karga isländska landskapet

Det här är den perfekta aktiviteten för alla som inte har något emot lite action. Ser du dig själv köra över de vidsträckta svarta stränderna eller i de grova bergen under solnedgången? Du kan välja mellan många olika turer genom olika landskap. Vi lovar att du kommer att se oförglömliga vyer under din tur.

Bilder

Om

HeymediaFölj Heymedia

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Heymedia

Din ögonhälsa13.6.2022 14:52:45 CEST | Pressmeddelande

Många människor tar sin syn för givet. Det är dock viktigt att tänka på sin syn och bry sig om sina ögon, eftersom bra syn kan göra stor skillnad i livet. Om din syn inte har förändrats så mycket, kanske du inte tänker på vad din syn kan säga om din hälsa. Men dina ögon och syn kan faktiskt visa samt berätta mycket om din allmänna hälsa, även om du inte själv upplever någon skillnad. Därför är det viktigt att ögonen undersöks regelbundet och tas om hand väl med nyttig kost och vila.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum