SEAT Sverige

Toppbetyg för SEAT Arona i Euro NCAPs tester

Dela

/ Nya Arona gör Ateca, Leon och Ibiza sällskap med fem stjärnor i Euro NCAPs säkerhetstester / Arona får toppresultat i alla kategorier och utmärker sig speciellt inom “Skydd av vuxna” och ”Fotgängarskydd”

Södertälje, 10/11/17 – Nya SEAT ARONA får högsta betyg i Euro NCAP’s krävande säkerhetstester och sållar sig därmed till samma skara som syskonen Leon, Ibiza och Ateca som alla presterat på toppnivå i testerna.

Arona får toppresultat i alla kategorier och utmärker sig speciellt inom “Skydd av vuxna” och ”fotgängarskydd”.  Aronas assistanssystem för förare får toppbetyg och effektiviteten hos autobromssystemet (AEB) och Aronas front assist utmärker sig i denna kategori. Genom att kombinera radarteknologi med de senaste versionerna av ABS och ESC känner systemen inte bara av och assisterar vid andra fordon utan korrigerar även för fotgängare. Kombinerat hjälper dessa föraren att bromsa på ett säkert och snabbt sätt.

Även inom krocksäkerhet utmärker sig nya Arona. Med bältessträckare och bälteskraftsbegränsare fram och bak möter Arona de mest krävande utmaningar inom vuxen- och barnsäkerhet. En förbättrad ”passform” kring överkropp och höft ger bättre respons i händelse av en krock. Isofix och Top Tether fästen i baksätet är också standard i nya ARONA tillsammas med 3 nackstöd bak, bältespåminnare och 6 st air bags.

Arona tillverkas i Barcelona på den nya MQB A0-plattformen och överträffar även standardkraven för Euro NCAP genom att erbjuda: starthjälp i backe (hill hold control), ljussensor för färdljus, multikollisionsbroms, däcktrycksövervakning och varselljus som standard, adaptiv farthållare, rear cross traffic alert, dödavinkelvarnare samt parkeringsassistent för både parallell-, och tvärparkering som tillval.

För ytterligare information kontakta 
 

Henrik Looser PR- & Marknadschef Marknad  Direkt:  +46 (0)8-553 867 23Mobil:  +46 (0)72-512 84 24 henrik.looser@seat.se  

SEAT är det enda företaget med full kapacitet för att designa, utveckla, tillverka och marknadsföra bilar i Spanien. SEAT ingår i Volkswagengruppen och har sitt huvudkontor i Martorell (Barcelona). Det multinationella företaget exporterar 81% av sina fordon och har mer än 1700 återförsäljare i över 80 länder. 2016 nådde SEAT ett rörelseresultat på 143 miljoner euro, det största i företagets historia, och sålde drygt 410.000 fordon globalt.

I Sverige sålde SEAT 5707 bilar under 2016, en ökning med 34 procent med en marknadsandel på1,53 procent. SEAT är starkast på privatbilsmarknaden.

SEAT-gruppen har mer än 14.500 anställda på sina tre produktionsenheter i Barcelona, El Prat de Llobregat och Martorell där de populära Ibiza och Leon tillverkas. Dessutom tillverkas Ateca och Toledo i Tjeckien, Alhambra i Portugal och Mii i Slovakien.

I SEAT Technical Centre arbetar 1000 ingenjörer med innovation och utveckling. Denna  ”kunskapsbank” för företaget är också Spaniens största investerare i R&D och har verkat sedan 1975. I linje med företagets åtagande för minskad miljöpåverkan arbetar SEAT mot minskade utsläpp och ökad energieffektivitet, liksom återvinning och resursoptimering.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

SEAT Sverige
SEAT Sverigehttp://www.seat.se

SEAT är ett internationellt bilmärke som ingår i Volkswagen Group. SEAT utvecklar och producerar modeller med högt teknikinnehåll som särskiljer sig genom sin uttrycksfulla design. 

Följ SEAT Sverige

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från SEAT Sverige

SEATs nya 7-sitsiga SUV kommer heta SEAT Tarraco20.2.2018 11:16Pressmeddelande

/ För första gången har SEAT låtit sina fans bestämma namnet på en av sina modeller genom en omröstning. Mer än 146.000 personer från 134 länder deltog i omröstningen. / Det vinnande alternativet Tarraco fick mer än 35% av rösterna och kommer därmed namnge SEATs nya 7-sitsiga SUV / Den 7-sitsiga SUVen lanseras i slutet av 2018 Södertälje, 20/02/2018. – SEAT Tarraco. Det är namnet på SEATs tredje SUV. Namnet bestämdes genom en omröstning bland SEAT fans. Omröstningen startade under sommaren 2017 och totalt deltog 146 124 personer från 134 länder i tävlingen #SEATseekingName. Det vinnande alternativet blev Tarraco som fick 35% av rösterna. Tarraco är det historiska namnet på Tarragona som ligger strax söder om SEATs hemstad Barcelona och är en av de äldsta romerska bosättningarna på den Iberiska halvön. Staden har ett rikt arv av kultur, historia och arkitektur och en ungdomlig känsla vilket är värden som är i linje med SEATs kärnvärden och vad SEAT vill förmedla med sina bilar. Tarraco

CUPRA: Ett nytt märke är fött31.1.2018 16:20Pressmeddelande

Södertälje, 31/01/2018 – Det är nu officiellt att SEATs populära prestandalinje CUPRA kommer positioneras som ett eget märke under SEATs regi. Det nya märket heter CUPRA och idag släpps de första officiella bilderna på den nya CUPRA-logotypen som också ger en glimt av vad CUPRA kommer att bli. CUPRA har alltid varit den sportigaste upplevelsen inom SEAT familjen och får nu en egen själ, ett eget DNA och sin egen identitet. Alla nya CUPRA-modeller kommer förses med den nya CUPRA-logotypen. Det nya CUPRA-märket gör sin officiella debut den 22 februari under ett event i Barcelona. Efter detta kommer de första CUPRA-modellerna introduceras för allmänheten i början av mars under Geneva International Motor Show. I samband med att den nya logotypen presentaras lanseras också en officiella hemsida för det nya varumärket: www.cupraofficial.com SEAT är det enda företaget med full kapacitet för att designa, utveckla, tillverka och marknadsföra bilar i Spanien. SEAT ingår i Volkswagengruppen och h

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum