Linköpings kommun

Topplacering igen för Linköping i Fokus kommunranking

Dela

Linköping ligger åter igen på topplistan över de bästa städerna i landet att bo, enligt den årliga ranking tidskriften Fokus gör i samarbete med Internationella Handelshögskolan i Jönköping. Linköping kommer på 4:e plats i kategorin stadskommuner och 13:e plats totalt i landet. Det är den mest omfattande rankingen som görs av kommunernas attraktivitet och utveckling.

– Det är glädjande att vi åter får en topplacering. Linköping är ett tillväxtnav med en växande arbetsmarknad, kunskapsintensiva branscher och tillgång till goda kommunikationer som gör kommunen till en lika unik som attraktiv plats att bo på. Staden växer och utvecklas som aldrig förr och befinner sig i en otroligt spännande fas som vi just nu bara ser början på, säger kommunstyrelsens ordförande Kristina Edlund(S).

Linköping är i en stark expansionsfas med kraftigt ökat bostadsbyggande och växande arbetsmarknad. Att Linköping blir en av stationsorterna längs de nya banorna för höghastighetståg stärker positionen på sikt. Linköping strategiska läge mellan Stockholm, Göteborg och Malmö förstärks.

– Långsiktigt vill Linköping bli ännu större. Vi är 153 000 invånare. Målet har länge varit 200 000 invånare. Vi har gjort nya befolkningsprognoser eftersom vi växer så snabbt. Med den här utvecklingen är vi 200 000 inom 30 år, säger Kristina Edlund(S).

För mer information kontakta Kristina Edlund, kommunstyrelsens ordförande (s), Tel: 013-20 70 51

Linköping har över 150 000 invånare och är landets femte största kommun. Vi har devisen "Linköping - där idéer blir verklighet". Staden växer och attraherar nya invånare. Linköpings universitet är ett av landets högst rankade och universitetssjukhuset utför specialistsjukvård på både regional och nationell nivå. Linköping har ett kluster av flygrelaterade företag och är Sveriges flyghuvudstad. I Linköping finns flera hundra innovationsbaserade företag inom bland annat IT, mobil kommunikation och visualisering.

Kontakter

Sonja SandbackaTf. Presschef

Presstjänsten är den gemensamma ingången oavsett vem eller vad du söker inom Linköpings kommun. Kan inte vi svara på din fråga kan vi förhoppningsvis hitta rätt person i kommunen, som kan göra det. Presstjänsten är en del av kommunikationsavdelningen, som i sin tur ingår i kommunledningsförvaltningen.

0725-967863 sonja.sandbacka@linkoping.se

Claes LundkvistPresskommunikatör

Presstjänsten är den gemensamma ingången oavsett vem eller vad du söker inom Linköpings kommun. Kan inte vi svara på din fråga kan vi förhoppningsvis hitta rätt person i kommunen, som kan göra det. Presstjänsten är en del av kommunikationsavdelningen, som i sin tur ingår i kommunledningsförvaltningen.

0727-336477claes.lundkvist@linkoping.se

Bilder

Om

Linköpings kommun
Linköpings kommun
Storgatan 58
581 81 Linköping

013-20 60 00http://www.linkoping.se/

Linköping är Sveriges femte största kommun och en av de mest expansiva, med snart 160 000 invånare. Under devisen "Linköping - där idéer blir verklighet" fortsätter staden att växa och attrahera nya invånare och verksamheter. Linköpings universitet är ett av landets högst rankade och universitetssjukhuset utför specialistsjukvård på både regional och nationell nivå. I Linköping finns många småföretag, flera stora ledande teknikföretag med utvecklingskraft samt skarpa start-ups som tillför spets och nytänkande.

Följ Linköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Linköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum