Ticket

Topplistan: Sommarens weekendresor

Dela

Att åka på en kortare weekendresa har ökat stadigt i popularitet under de senaste åren. När trenden går mot att uppleva mer under en utlandsresa ökar storstäder, med stora utbud av sevärdheter, kultur och gastronomiska upplevelser, mer och mer. Paris är sommarens mest populära weekendresmål, enligt färsk bokningsstatistik från Ticket.

Warszawa, en spännande storstad som lockar fler och fler svenska resenärer.
Warszawa, en spännande storstad som lockar fler och fler svenska resenärer.

Sommarsemestrar handlar till stor del om sandstränder och salta bad. Men i takt med att fler och fler svenskar vill uppleva mer under en semesterresa ökar intresset för spännande städer. Främst storstäder inom Europa står högt upp på svenskarnas lista i sommar.

- En kortare resa till en härlig storstad ger en perfekt energiinjektion. En storstadsresa utomlands ger upplevelser som kan vara svåra att hitta på hemmaplan – till exempel möten med andra kulturer, annorlunda matkonster, kulturella upplevelser som museer och sevärdheter, säger Katarina Daniels, PR- och kommunikationsansvarig hos Ticket.

Paris är sommarens mest populära weekendresmål. Världskända sevärdheter som Eiffeltornet och Louvren lockar, tillsammans med mysiga kvarter som Marais, Montmartre och Saint-Germain, perfekta att strosa runt i. Om värmen blir för tryckande är en dagsutflykt till vackra Versailles, med dess imponerande park, perfekt för lite svalka. Resebokningarna till Paris ligger på samma nivå som i fjol, vilket är anmärkningsvärt då resebokningarna generellt sjunker något inför sommarens resor.

Även London, Amsterdam, Prag och Lissabon är populära storstäder att besöka i sommar. Framför allt Lissabon ökar i efterfrågan jämfört med sommaren 2018. Det resmål som dock ökar mest (+ 120 procent) är Warszawa, som går från plats 36 på topplistan i fjol till plats 8 inför sommarens resor. Även Tallinn lockar fler svenska resenärer än tidigare, och ökar antalet bokningar med knappt 25 procent.

Mest populära weekendresor i sommar

  1. Paris (1)
  2. London (3)
  3. Amsterdam (4)
  4. Prag (2)
  5. Lissabon (6)
  6. Helsingfors (10)
  7. Rom (ny)
  8. Warszawa (ny)             
  9. Tallinn (ny)
  10. Split (ny)

Källa: Tickets bokningsstatistik, resor bokade t o m 6 juni med avresa den 1 juni – 31 augusti 2019.


För mer information kontakta:

Katarina Daniels
PR- och kommunikationsansvarig Ticket
katarina.daniels@ticket.se, 073-683 06 32

Kontakter

Katarina DanielsPR- och kommunikationsansvarig

Som PR- och kommunikationsansvarig är jag ansvarig för Tickets externa kommunikation och varumärke. Varmt välkommen att kontakta mig med frågor kring allt från bokningsstatistik, topplistor, kriskommunikation och samarbetsförslag till allmänna reserelaterade frågor.

073-683 06 32katarina.daniels@ticket.se

Bilder

Warszawa, en spännande storstad som lockar fler och fler svenska resenärer.
Warszawa, en spännande storstad som lockar fler och fler svenska resenärer.
Ladda ned bild

Dokument

Om

Ticket
Ticket
Värmdövägen 84
131 08 Nacka

https://www.ticket.se/

Ticket Privatresor är Nordens största privatresebyråkedja med en omsättning på ca 6,5 miljarder kr, som ägs av det privata investmentbolaget Braganza. Under varumärkena Ticket, Airngo och Charter erbjuder vi marknadens bästa utbud av resor från över 400 olika flygbolag, charterbolag, researrangörer, rederier, hotell och hyrbilsföretag. Verksamheten drivs idag genom 16 sajter i 10 länder tillsammans med ett 70-tal butiker i Sverige och Norge där online och butik samverkar under en omnikanal-strategi. Marknadsandelen uppgår till cirka 25 procent av alla privatresor sålda genom fysiska resebyråer och nätresebyråer i Sverige. Bolaget har ca 350 årsanställda.

 

https://www.ticket.se/blogg/ 

Följ Ticket

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Ticket

Split går om Mallorca som mest bokade resmål i sommar24.2.2020 07:50:00 CETPressmeddelande

Fler svenskar än i fjol vill resa utomlands i sommar, och resebokningarna ökar med knappt 12 procent. Den nutida klassikern Split, som är inkörsporten till Kroatiens alla ljuvliga sol- och badresmål, tar över som det mest bokade resmålet efter Mallorca, som under lång tid legat på plats nummer ett. Även Bangkok ökar rejält, men Lissabon är dock sommarens främsta reseraket, enligt ny statistik från Ticket.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum