Svenska BasketbollförbundetSvenska Basketbollförbundet

Toppmöten väntar i Svenska Cupen Final Four!

Dela

En repris på vårens SM-final och ett toppmöte utgör semifinalerna i Svenska Cupen för damer. A3 Basket, Luleå Basket, Högsbo Basket och Alvik Basket kommer att leverera basket på yppersta nivå och det är helt omöjligt att sia om vem som vinner den 25-26 januari i Luleå.

Då A3 Basket vann grundserien i SBL dam förra säsongen, så var de också bäst rankade laget i Svenska Cupen. Efter kvartsfinalsegern över Basketettan-laget RIG Luleå, i en förvånansvärt jämn match, hade man nu möjligheten att välja motstånd inför kommande semifinal.

Umeå-laget har valt att ta sig an Högsbo Basket, viket ger oss en repris på vårens spännande SM-final. Högsbo har dessutom varit höstens lag i SBL dam, där man toppar tabellen och var obesegrade ända fram till den gångna helgen, då man förlorade mot - ni gissar rätt - A3 Basket. Så mycket tändvätska till revansch finns för Göteborgslaget inför Final Four.

Den andra semifinalen i Final Four blir därmed Luleå Basket mot Alvik Basket, ett riktigt toppmöte även det. Luleå är som arrangörer är direktkvalificerade till Final Four och har på papperet en fantastisk trupp. De har även på planen visat stora kvaliteter i SBL Dam samt Euro Cup och får kanske som hemmalag ändå bära favoritskapet i Svenska Cupen Final Four.

Alviks trupp är lika namnkunnig den, där deras "front court" med Janel McCarville, Elin Ljunggren, Paula Juhlin och Shanity James kan få vilket lag som helst att drömma mardrömmar.Alvik gick vidare till Final Four genom att besegra Norrköping Dolphins i kvartsfinalen med 76-68.

Här är semifinalerna i Svenska Cupen Final Four (Dam):
A3 Basket Umeå (1) - Högsbo Basket (7)
Luleå Basket (2) - Alvik Basket (3)

Svenska Cupen Final Four för damer spelas 25-26 januari i Luleå Energi Arena.
Förutom cupvinsten får vinnarna även en plats i den europeiska turneringen FIBA Europe Cup kommande säsong.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

Svenska Basketbollförbundet
Svenska Basketbollförbundet
Besöksadress Skansbrogatan 7
Stockholm

http://www.basket.se

Svenska Basketbollförbundet, som bildades 1952, har i uppgift att leda utvecklingen av basket i Sverige. Prioriterade områden är tävling, utveckling/utbildning och landslagsverksamheten. Vi vill vara Sveriges mest tillgängliga nationalsport.

Följ Svenska Basketbollförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Basketbollförbundet

Svensk Basket växer – ökning med 13%5.6.2020 14:51:21 CESTPressmeddelande

Antalet registrerade basketspelare i Sverige växte med 13% det senaste året. Siffran bekräftar den ökande popularitetstrend som basketen sett i olika undersökningar, tittarsiffror och publiktillströmning på landskamperna. – Att vi blir fler basketspelare är det viktigaste strategiska målet vi har så dessa siffror är oerhört glädjande, säger generalsekreterare Johan Stark. Idag finns 35 198 licensierade eller registrerade basketspelare i Sverige.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum