Umeå kommun

Torghandeln i Umeå slipper avgifter

Dela

Kommunfullmäktige beslutar att sätta avgiften för torghandel i Umeå kommun till noll kronor under perioden maj till september 2020. Skälet är att minska den ekonomiska pressen för handlarna under coronakrisen.

– Konsekvenserna av den rådande pandemin drabbar näringsidkare hårt, ett exempel som har pekats ut av regeringen är de som är verksamma inom torghandeln. Därför tar kommunfullmäktige nu bort avgifterna för torghandeln under sommarperioden, säger Hans Lindberg (S), kommunstyrelsens ordförande.

De områden i Umeå kommun som är upplåtna för torghandel är: Rådhustorget, Södra delen av norra Renmarkstorget, Tegs centrum Tegsborg och Himmelska fridens torg Holmsund. Umeå kommun får normalt in ungefär 20 000 kr i månaden för avgifter kopplade till torghandeln.

Mer information:
Hans Lindberg (S)
ordförande
kommunstyrelsen
Umeå kommun
070-589 01 66
hans.lindberg@umea.se

Anders Ågren (M)
vice ordförande
kommunstyrelsen
Umeå kommun
070-341 67 64
anders.agren@umea.se

Nyckelord

Kontakter

Om

Umeå kommun
Umeå kommun
Skolgatan 31A
901 84 Umeå

090-16 10 00http://www.umea.se/kommun

Umeå kommun har 12 000 medarbetare och är regionens största arbetsgivare. Verksamheterna präglas av medborgarfokus, öppenhet, tillit och en strävan efter att ständigt förbättra kommunens service. Umeå är en av Sveriges mest växande städer. Här bor omkring 125 000 personer, och kommunens mål är att nå 200 000 invånare år 2050.

I Umeå finns två universitet, ett livskraftigt näringsliv och ett attraktivt utbud av kultur och fritid. Här finns också västvärldens snabbaste bredband.

Följ Umeå kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Umeå kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum