Saloranta  & de Vylder

Torsdag 30 augusti Kl 11:00 släpps kortfilmen THE CLOUD JUMP - Om Akrobaten som bröt nacken och blev förlamad för att 12 år senare göra om hoppet, 3000 meter upp bland molnen.

Dela

Akrobaten Olle Saloranta Strandberg bröt nacken i en misslyckad trippel bakåtvolt i december 2005 och blev förlamad från halsen. Efter att ha blivit i princip helt återställd bestämde han sig 2015, tio år senare, att genomföra hoppet en gång till. Men den här gången för att landa i ett moln. THE CLOUD JUMP (aka the broken neck jump) är en film som dokumenterar förberedelserna och det fantastiska hoppet från en plattform hängandes 100 meter under korgen på en luftballong.

Foto: Mats Bäcker
Foto: Mats Bäcker

THE CLOUD JUMP är en kortfilm som fångar en fantastisk berättelse där ett livsöde utmanas och skrivs om. Ett fantastiskt hopp rakt ut bland molnen. Ett sätt att göra om och göra rätt. Att välja sin landningsplats. 
Filmen kommer att visas för press och därefter släppas via en youtubekanal kort därpå. Olle Saloranta Strandberg och producent Sara de Vylder är på plats för att berätta, presentera filmen samt svara på frågor. 

PRESSVISNING

TID: Torsdagen 30 Augusti kl 11:00

PLATS: The Castle, Slottsbacken 8

The Cloud Jump Lycka

Sara de Vylder, producent och projektledare för THE CLOUD JUMP ser fram emot att filmen äntligen är redo att släppas. Det tog nästan tre år av planering, utförande och efterarbete.

- När vi bestämde oss för att genomföra projektet trodde vi att det skulle ta ett par månader. Nu, drygt 2,5 år senare kan vi äntligen visa hoppet för omvärlden. Projektet antog oanade proportioner. Olle var inte bara tvungen att genomföra hundratals fallskärmshopp, han behövde också träna stenhårt och bli redo rent mentalt. Utöver det behövde vi konstruera en ny sorts luftfarkost med en plattform som hänger 100 meter under korgen på ballongen. När vi väl skulle utföra hoppet fick vi ställa in flera gånger. Ett sånt här projekt kräver perfekta förutsättningar. Vi var inte bara beroende av varandra, utrustningen och planering. Vi var även helt i händerna på vinden, vädret och platsen. 

Efter pressvisningen kommer det ske en releasefest på nya café Giffi vid Liljeholmsbron, Hornstull Kl 17:30. Där presenteras filmen men även Saloranta & de Vylders övriga verksamhet. Det kommer blir tal, musik, filmvisning och fullpackat med folk.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Foto: Mats Bäcker
Foto: Mats Bäcker
Ladda ned bild
Foto: Mats Bäcker
Foto: Mats Bäcker
Ladda ned bild
Foto: Mats Bäcker
Foto: Mats Bäcker
Ladda ned bild

Länkar

Om

Saloranta & de Vylder är ett ramverk för det konstnärliga samarbetet mellan 
Sara de Vylder och Olle Saloranta Strandberg, båda med många års 
erfarenheter som producent, regissör och konstnärlig projektledare inom 
samtida cirkus och scenkonst. (för bl.a. Cirkus Cirkör och Södra Teatern.) 
Tillsammans har de arbetat med samtida cirkusproduktioner som turnerat över 
hela världen och har ett brett internationellt nätverk.

En stor del av deras arbete kretsar kring självorganisering, produktivitet 
samt en fascination för utopier.