Navet

Total husbyggnad 2019 – Nedgången planade ut

Dela

NAVET Analytics beräknar att de totala byggnadsinvesteringarna inom bostäder och lokaler för helåret 2019 uppgick till drygt 242 miljarder kronor. Om man jämför investeringsvolymen med 2018 innebar utfallet en marginell nedgång för total husbyggnad med ca 1,5 procent, beräknat i påbörjade investeringar.

Total husbyggnad 2019 – Nedgången planade ut
Total husbyggnad 2019 – Nedgången planade ut

NAVET Analytics beräknar att de totala byggnadsinvesteringarna inom bostäder och lokaler för helåret 2019 uppgick till drygt 242 miljarder kronor. Om man jämför investeringsvolymen med 2018 innebar utfallet en marginell nedgång för total husbyggnad med ca 1,5 procent, beräknat i påbörjade investeringar. Den svaga nedgången 2019 följde på 2018 års mer dramatiska investeringsminskning med över 10 procent i investeringsminskning.

Husbyggnadsvolymen sjönk i linje med vår prognos säger Magnus Klein, som är ansvarig för NAVET Analytics konjunkturbevakning. Emellertid blev utfallet något mindre negativt än vad vi befarat. Nedgången skedde på bred front och berörde såväl bostadsbyggandet som husbyggnadsinvesteringarna inom privata och offentliga lokaler. Generellt utvecklades ombyggnadsinvesteringarna mer positivt än nybyggandet. Detta är något vi ofta ser i samband med en allmän konjunkturavmattning avslutar Magnus Klein. NAVET Analytics presenterar konjunkturrapporten i sin helhet i slutet av mars.

Källa: NAVET Analytics, Marknadstrender Bygg

 

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Total husbyggnad 2019 – Nedgången planade ut
Total husbyggnad 2019 – Nedgången planade ut
Ladda ned bild

Länkar

Om

Navet
Navet
Järnvägsgatan 11
252 24 Helsingborg

042-16 90 30https://www.navet.se/

Navet är specialiserade affärskonsulter som sedan 1989 hjälpt kunder till Bättre Affärer inom fyra samverkande affärsområden:
- NAVET Corporate finance
- NAVET Ekonomistyrning
- NAVET Affärssystem
- NAVET Analytics

Navet är oberoende och verkar där du verkar. Som kund får du en unik lösning, för varje kund har sina speciella förutsättningar. Det handlar om nyfikenhet och vetgirighet. Att förstå just ditt företag och dess möjligheter. Att lyssna in för att kunna leverera bättre affärer. År efter år.

Följ Navet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Navet

Navet expanderar med världsledande kompetens inom omvärldsanalys och framtidsrådgivning25.3.2020 13:00:00 CETPressmeddelande

Affärskonsultföretaget Navet genomförde en omfattande investering under 2019 och blev därmed exklusiv partner med Quilt.ai för den nordiska marknaden avseende omvärldsanalys och framtidsrådgivning med stöd av AI och digital etnografi. Härutöver nådde den egenutvecklade digitala plattformen NavetEdge en ökad marknad. Samtidigt investerade Navet för fortsatt expansion i Öresundsregionen med ett nytt kontor i klassiska Gängtappen i Malmö jämte nyrekrytering av sex specialiserade affärskonsulter inom samtliga affärsområden.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum