Trafikverket

Totalentrepenad inleds för en fortsatt robust Ölandsbro

Dela

Trafikverket har utsett entreprenören Svevia att utföra underhållsarbeten på Ölandsbron 2016-2019. Allt underhållsarbete ska utföras i en totalentreprenad, vilket innebär att entreprenören både projekterar och utför arbetet. Planeringen för utförandet inleds direkt.

- Underhållsarbetena på bron sker med syfte att säkerställa livslängden och garantera en fortsatt trygg och smidig resa både för de som dagligen pendlar som för övriga som besöker Öland, säger Trafikverkets projektledare Fredrik Hasselström.

I snitt passerar 17000 fordon bron per dygn och sommartid kan antalet nå upp till 24000. Det innebär ett ständigt nötande och starkt slitage på bron. Underhållsarbetet som nu ska utföras är nödvändigt för livslängden av bron ska kunna garanteras. Till största del kommer arbetet att ske medan trafik löper. För arbetets säkerhet kommer därför hastighetssänkningar ske vissa sträckor och perioder och risk för köbildning finnas. Totalt 30 veckor kommer att vara trafikpåverkande fram till projektets avslutande 2019.

- Särskild hänsyn har tagits veckorna 25-33 och under Skördefesten. Då utförs inget underhållsarbete med tanke om den stora mängd resenärer som normalt reser till och från Öland under perioden, säger Fredrik Hasselström.

Information om aktuella underhållsarbeten publiceras på Trafikverkets hemsida; www.trafikverket.se/vialskarolandsbron

Nyckelord

Kontakter

Trafikverkets projektledare, Fredrik Hasselström, 010 123 92 96
Trafikverkets pressjour, 0771-31 15 00

Om

Trafikverket ansvarar för långsiktig planering av det samlade transportsystemet samt byggande, drift och underhåll av statliga vägar och järnvägar. Vår vision är att alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.
På Trafikverket jobbar cirka 8000 engagerade medarbetare som tillsammans bidrar till samhällsutvecklingen genom sina olika roller och kunskaper.

 

Följ Trafikverket

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Trafikverket

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum