SKODA Sverige

Tour de France-upplevelse i vinstpotten när ŠKODA sponsrar Vätternrundan för 9:e året i rad

Dela

Den årliga Vätternrundan är världens största cykelmotionslopp och den 315km långa banan runt sjön lockar cyklister både från Sverige och utanför landets gränser. ŠKODA Sverige är för 9:e årets i rad huvudpartner till Vätternrundan och i år satsar ŠKODA extra för att stärka sin koppling till det globala partnerskapet till Tour de France, världens främsta cykelarrangemang.

ŠKODAs koppling till cyklar går långt tillbaka i historien. 1895 lades grunden till dagens tjeckiska bilindustri när tjeckerna Klement och Laurin vidareutvecklade och finjusterade befintliga cyklar i hemstaden Mladá Boleslav. Tio år senare startade tjeckerna bilproduktion och ŠKODAs huvudkontor ligger än idag fortfarande kvar i Klement och Laurins forna hemstad, Mladá Boleslav.

I dag är ŠKODA AUTO huvudpartner till världens främsta och mest kända cykelarrangemang, Tour de France, och på nationell nivå fortsätter ŠKODA Sverige, för nionde året i rad, att stötta Vätternrundan. Som huvudpartner kommer ŠKODA att synas i startområdet, längs med banan runt Vättern, och i mål- och evenemangsområdet i Motala med bilutställningar, eventyta och personal under helgen 17-18 juni.

Spurta och vinn en VIP-upplevelse på Tour de France 2023

I år har cyklister som deltar i Vätternrundan 315km chansen att vinna en exklusiv VIP-upplevelse på Tour de France – genom att spurta!

Längs med banan finns ett 200m långt segment, placerat i Hjo, där det gäller att trampa fort. Snabbaste cyklisten genom sträckan vinner en plats till sig själv och en vän till ŠKODA VIP Hospitality Programme, Tour de France 2023! En idrottsupplevelse utöver det vanliga där man får möjlighet att uppleva Tour de France från första parkett. Under en etapp följer man klungan i en av de gröna följebilarna, träffar tidigare Tour de France-cyklister och får provcykla delar av banan.

Mer information och kriterier: https://www.welovecycling.com/se/

Nyckelord

Kontakter

Länkar

Om

SKODA Sverigehttp://www.skoda.se

ŠKODA AUTO

› Fokuserar på tre prioriteringar med sitt ”NEXT LEVEL ŠKODA”-program för framtiden: att utöka modellportföljen mot nybörjarsegment, att utforska nya marknader för ytterligare tillväxt i volymsegmentet och att göra konkreta framsteg inom hållbarhet och mångfald.

› Erbjuder för närvarande sina kunder tio personbilserier: FABIA, SCALA, OCTAVIA, SUPERB, KAMIQ, KAROQ, KODIAQ och ENYAQ iV.

› Levererade över en miljon fordon till kunder runt om i världen 2020.

› Har tillhört Volkswagen-gruppen i 30 år. Volkswagen Group är en av de mest framgångsrika fordonstillverkarna i världen. I samarbete med gruppen utvecklar och tillverkar ŠKODA AUTO självständigt fordon samt komponenter, motorer och växellådor.

› Verkar på tre platser i Tjeckien; tillverkar i Kina, Ryssland, Slovakien och Indien främst genom koncernpartnerskap, samt i Ukraina med en lokal partner.

› Sysselsätter cirka 42 000 personer globalt och är aktiv på mer än 100 marknader.

Följ SKODA Sverige

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från SKODA Sverige

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum