Toyota Motor Corporation

Toyota AI Ventures startar Fund II med 100 miljoner dollar i kapital

Dela

Toyota AI Ventures startar ny fond för att upptäcka och investera i tidiga startups inom området för autonom mobilitet och robotteknik.

Det Silicon Valley-baserade riskkapitalbolaget Toyota AI Ventures startar Fund II - en andra och ny 100-miljonerdollarsfond dedikerad för tidiga investeringar i start-up-företag som utvecklar autonom mobilitet och robotiserad teknik. Toyota AI Ventures grundades i juli 2017 och har redan investerat i 19 olika start up-bolag. Med Fund II når bolagets kapital över 200 miljoner dollar för att kunna investera och stötta start up-bolag runt om i världen. 

– Biltillverkare måste vara en del av start-up-systemet för att hänga med i det snabba skiftet i bilindustrin, säger Jim Adler, VD för Toyota AI Ventures. Investeringarna i startups skapar långsiktiga relationer som hjälper Toyota att utforska och ta del av de senaste uppfinningarna inom mobilitet.

Toyota AI Ventures letar efter start up-företag som befinner sig i ett tidigt skede men i flera olika branscher. Det kan vara företag som använder AI, data och molnteknik för att möta utmaningar och skapa nya marknadsmöjligheter. Spännande investeringar som redan gjorts är bland annat i företag som:

  • Elementary Robotics som utvecklar robotar som hjälper till med att automatisera vardagliga uppgifter
  • May Mobility som utvecklar självkörande shuttle-service
  • Joby Aviation som arbetar med att utveckla en elektriskt driven vertikal start- och landningsteknik för luftburen passagerartrafik.
  • Sea Machines som bygger autonoma kontroller och navigationssytem för sjöfartsindustrin.

Med Fund II får Toyota AI Ventures större möjligheter att söka efter talangfulla entreprenörer att investera i som en del i uppdraget att hitta nästa steg för Toyota.

– Det växande intresset för automatiserade system har skapat stora möjligheter att förbättra människoliv med hjälp av AI och nästa generationens mobilitetsteknik. Under Jims ledarskap hjälper Toyota AI Ventures oss att hitta och investera i morgondagens teknologi genom att överbrygga klyftan mellan teknik-startups och den växande mobilitetsbranschen, säger Dr Gill Pratt, VD i TRI och Toyota AI Ventures investeringskommittémedlem.

Toyota AI Ventures kommer också använda Fund II till att stärka bolagen de redan investerat i. Förutom att erbjuda kapital erbjuder bolaget också support och resurser för att säkerställa start up-företagens långsiktiga framgång, bland annat genom att koppla ihop dem med Toyotas djupa tekniska kunnande och globala nätverk. 

- Våra start up är våra kunder och vi eftersträvar nära kontakter baserade på en delad vision, gemensamma värderingar och gemensamma initiativ, säger Jim Adler. Det handlar om att bygga relationer som håller. Nya Fund II är ett bevis på vårt långsiktiga engangemang att stötta de bästa entreprenörerna som skapar nästa generation av innovationer och affärer.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Toyota Motor Corporation
Toyota Motor CorporationOm Toyota AI Ventures

Toyota AI Ventures är en del av Toyota Research Institute och ett Silicon Valley-baserad riskkapitalbolag som i ett tidigt skede investerar i start up-bolag runt om i världen. Bolaget fokuserar på investeringar i articifiell intelligens (AI), data och molnteknologier inom autonom mobilitet och robotiserad teknik. För mer informatoin om Toyota AI Ventures, se www.toyota-ai.ventures.

Om Toyota Motor Corporation

Med 370 000 medarbetare i 170 länder, världens mest tillgängliga elhybridteknik och som globala sponsorer till såväl Paralympiska som Olympiska kommittén är Toyota Motor Corporation ett av världens ledande fordonsföretag.

I Toyota-koncernen ingår förutom Toyota och Lexus även TOYOTA GAZOO Racing, Daihatsu Motor Co., Ltd. och Hino Motors, Ltd. 2018 sålde koncernen 10 593 698 fordon, varav cirka tio procent i Europa. Toyota Motor Corporation har elektrifierat elektrifierat bilvärlden i två decennier och fler än 13 miljoner elhybrider har sålts sedan den allra första masstillverkade elhybriden Toyota Prius lanserades 1997.

Följ Toyota Motor Corporation

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Toyota Motor Corporation

Toyota levererar mobilitet till Olympiska och Paralympiska spelen i Tokyo 202024.7.2019 12:12:35 CESTPressmeddelande

Toyotas tre huvudpelare för Tokyo 2020 handlar i huvudsak om (1) Mobility for All för att ge alla människor friheten att röra på sig, (2) Hållbarhet genom förverkligandet av ett vätgassamhälle (miljö/säkerhet) och (3) Logistikstöd för spelen genom att tillhandahålla Toyota Production System (TPS). Med dessa tre hörnstenar ska Toyota leverera mobilitetslösningar som går bortom konventionella fordon. Med mobilitetslösningar som kombinerar TPS med olika tjänster för mobilitet ska Toyota hjälpa till att underlätta driften av Tokyo 2020 samtidigt som man underlättar transporterna för atleter, personal och besökare. Genom robotar ska Toyota dessutom underlätta evenemang och skapa unika upplevelser som överträffar den allmänna uppfattning om vad mobilitet innebär. Samtidigt fortsätter Toyota att utmana sig själva genom att erbjuda "Mobility for All" genom att erbjuda olika typer av mobilitetslösningar för att göra Tokyo 2020 till ett unikt arrangemang.

Toyota-robotar hjälper till under Olympiska och Paralympiska spelen i Tokyo 202022.7.2019 00:00:00 CESTPressmeddelande

Som global sponsor till Olympiska och Paralympiska spelen vill Toyota Motor Corporation (Toyota) tillhandahålla mobilitetslösningar som sträcker sig bortom konventionella fordon under de Olympiska och Paralympiska spelen i Tokyo 2020. Som en del i detta arbete deltar Toyota i ”Tokyo 2020 Robot Project” som leds av Tokyo Organising Committee of the Olympic and Paralympics Games (2020) som sammanför regeringens, regionens såväl som spelens partners med experter inom robotteknik. Under spelen i Tokyo 2020 kommer robotarna som introduceras av Toyota att hjälpa människor på flera olika ställen och arenor med mobilitet. Genom att hjälpa människor att känna och uppleva deras drömmar och förhoppningar är Toyota övertygade om att det ytterligare kommer bidra till spänningen och framgången för Tokyo 2020. - Inom vårt engagemang att hjälpa människor att upptäcka och aktivera sig ’Supporting human life activities and living in harmony with people” använder vi industriell robotteknik på flera olika

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum