TOYOTA Sverige

Toyota LQ: En konceptbil för smarta autonoma resor

Dela

Toyota Motor Corporation vidareutvecklar konceptbilen "Concept-I" med artificiell intelligens och självkörande teknik för ny, säkrare och mer personlig mobilitet.

Toyota Motor Corporation presenterar i dag nya Toyota LQ. En helt eldriven konceptbil som använder sig av avancerad teknik för att personifiera resan för olika resenärer. Bilen bygger vidare på den tidigare konceptbilen ”Concept-I” som presenterades på CES 2017 och innehåller nu både autonom teknik enligt SAE 4-nivå samt den kraftfulla AI-baserade agenten Yui som lär av föraren för att skapa personlig mobilitet.

- Förr älskade vi bilar för att de kunde ta oss långa sträckor och möjliggöra äventyr. I dag gör avancerade tekniker det möjligt för oss att skapa unika kundanpassade upplevelser för olika livsstilar. Med LQ är vi stolta över att kunna erbjuda ett fordon för en personlig upplevelse som kan möta varje förares egna mobilitetsbehov och samtidigt skapa en starkare relation mellan förare och fordon, säger Daisuke Ido, utvecklingschefen för LQ.

Som mobilitetsföretag anser Toyota att allt är möjligt så länge människan har möjligheter att förflytta sig, men det är också en vision som bygger på att mobilitet går bortom fysisk rörelse. Människan behöver också resa och engagera sig emotionellt.

Nya LQ bygger på utvecklingsfilosofin ”Lär, väx och älska” och den avancerade autonoma tekniken i både Yui och LQ, som är utvecklad tillsammans med Toyota Research Insititute, kombineras för att skapa en unik personlig upplevelse som bygger på en relation mellan fordon och förare genom att lära sig av förarens egna önskemål och behov. Och Toyota hoppas att detta ska fortsätta att forma utvecklingen av framtidens fordon för att skapa en bättre relation mellan förare och fordon.

Toyota LQ kommer att debutera och visas på specialutställningen ”Future Expo” i samband med Tokyo Motor show 2019, mellan 24 oktober och 4 november i Japan. Dessutom presenterar Toyota i dag ”Toyota Yui Project Tours 2020” där det är möjligt för allmänheten att själva provköra nya LQ.

Nya Toyota LQ är utrustad med en rad olika tekniker för personlig och säker mobilitet. Bland annat Yui Mobility Expert och AI-agenten. Med inbyggd artificiell intelligens erbjuder LQ (genom Yui) en unikt och personligt anpassad mobilitetsupplevelse. För maximal komfort och säkerhet kan AI-systemet kommunicera med föraren genom röststyrning, sätefunktioner speciellt utvecklade för att antingen väcka uppmärksamhet eller minska stress, färgsättning, luftkonditionering, dofter och andra interaktioner mellan människa och maskin.

LQ är också utvecklad för att erbjuda autonom teknik enligt SAE 4-nivån. Bilen kan också parkera av sig själv, men inte bara genom att köra in i en parkeringsficka. Toyota LQ har teknik för att släppa av sina resenärer vid målet och därefter själv leta upp en ledig parkeringsplats.

Läs mer om Toyotas medverkan på Tokyo Motor show på: https://global.toyota/en/mobility/toyota-brand/features/tms/2019/

Längd/bredd/höjd (mm)

4,530 / 1,840 / 1,480

Hjulbas (mm)

2,700

Antal åkande

4

Drivlina

BEV

Vikt (kg)

1,680

Räckvidd(km)

Cirka 300

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

TOYOTA Sverige
TOYOTA SverigeDu hittar vårt pressrum och mer information på http://sverige.toyota 

 

Med 370 000 medarbetare i 170 länder, världens mest tillgängliga elhybridteknik och som globala sponsorer till såväl Paralympiska som Olympiska kommittén är Toyota Motor Corporation ett av världens ledande fordonskoncerner.

TOYOTA Sverige består av varumärkena Toyota, Lexus och KINTO. Läs gärna mer på http://sverige.toyota där du också hittar ytterligare pressinformation.  

Följ TOYOTA Sverige

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från TOYOTA Sverige

Jonas Björkman utklassad av Rebecka Sternisa Bellander i rullstolstennis13.11.2019 13:07:37 CETPressmeddelande

Femfaldiga SM-mästarinnan Rebecka Sternisa Bellander siktar mot Paralympics i Tokyo 2020 – men på vägen dit väntade en nervkittlande match i rullstolstennis mot tennislegendaren Jonas Björkman. Resultatet? 24-åriga Rebecka utklassade den tidigare världsettan Jonas. Matchens syfte var att visa på den enorma talang som finns inom parasporten – och samtidigt få fler att våga satsa.

Toyota levererar mobilitet till Olympiska och Paralympiska spelen i Tokyo 202024.7.2019 12:12:35 CESTPressmeddelande

Toyotas tre huvudpelare för Tokyo 2020 handlar i huvudsak om (1) Mobility for All för att ge alla människor friheten att röra på sig, (2) Hållbarhet genom förverkligandet av ett vätgassamhälle (miljö/säkerhet) och (3) Logistikstöd för spelen genom att tillhandahålla Toyota Production System (TPS). Med dessa tre hörnstenar ska Toyota leverera mobilitetslösningar som går bortom konventionella fordon. Med mobilitetslösningar som kombinerar TPS med olika tjänster för mobilitet ska Toyota hjälpa till att underlätta driften av Tokyo 2020 samtidigt som man underlättar transporterna för atleter, personal och besökare. Genom robotar ska Toyota dessutom underlätta evenemang och skapa unika upplevelser som överträffar den allmänna uppfattning om vad mobilitet innebär. Samtidigt fortsätter Toyota att utmana sig själva genom att erbjuda "Mobility for All" genom att erbjuda olika typer av mobilitetslösningar för att göra Tokyo 2020 till ett unikt arrangemang.

Toyota-robotar hjälper till under Olympiska och Paralympiska spelen i Tokyo 202022.7.2019 00:00:00 CESTPressmeddelande

Som global sponsor till Olympiska och Paralympiska spelen vill Toyota Motor Corporation (Toyota) tillhandahålla mobilitetslösningar som sträcker sig bortom konventionella fordon under de Olympiska och Paralympiska spelen i Tokyo 2020. Som en del i detta arbete deltar Toyota i ”Tokyo 2020 Robot Project” som leds av Tokyo Organising Committee of the Olympic and Paralympics Games (2020) som sammanför regeringens, regionens såväl som spelens partners med experter inom robotteknik. Under spelen i Tokyo 2020 kommer robotarna som introduceras av Toyota att hjälpa människor på flera olika ställen och arenor med mobilitet. Genom att hjälpa människor att känna och uppleva deras drömmar och förhoppningar är Toyota övertygade om att det ytterligare kommer bidra till spänningen och framgången för Tokyo 2020. - Inom vårt engagemang att hjälpa människor att upptäcka och aktivera sig ’Supporting human life activities and living in harmony with people” använder vi industriell robotteknik på flera olika