Toyota Sverige

Toyota Prius Plug-in uppdateras: Full med high-tech och fem säten

Dela

Ultraeffektiva Toyota Prius Plug-in uppdateras för högre användarvänlighet och får samtidigt nya lacker och nya 17”-aluminiumfälgar.

Med mer än 20 år sedan introduktionen bär världens ”original-hybrid” Toyota Prius ett unikt arv av högteknologisk innovation. I dagens Prius Plug-in kombineras en sofistikerad hybriddrivlina för låg förbrukning (1,3 l/100 km och 29 g CO2/km enligt WLTP-cykeln) med full eldrift och upp till 45 kilometers räckvidd i verklig körning.

Den låga förbrukningen och den långa räckvidden på el är möjlig tack vare banbrytande teknik unik i Toyotas modellflotta. Bland annat är Prius Plug-in utrustad med en värmepump som värmer kupén genom att ta tillvara på värmen i luften utanför bilen, vilket är mycket effektivare än att använda traditionella värmare som får sin värme genom motorn eller att driva en elektrisk värmare.

Under laddning värmer dessutom batteriets värmesystem cellerna till en optimal arbetstemperatur som säkerställer att både batterikraften och effektiviteten hålls på rätt nivå för att minimera räckviddsförslust på grund av kyla.

Prius Plug-in kan också utrustas med solceller på taket som genererar ström till hybridbatteriet. Beroende på väderlek kan solcellerna öka räckvidden med upp till fem kilometer per dag, vilket på 200 dagar ger omkring 1 000 kilometers räckvidd. Sedan debuten i september 2016 har fler än 1 700 Prius Plug-in med solpaneler sålts, som tillsammans genererar uppskattningsvis 1 700 000 kilometer per år extra räckvidd.

Nya uppdaterade Prius Plug-in har förbättrad användarvänlighet, vilket innebär att Prius Plug-in nu har plats för fem personer. Det tidigare baksätet med två sittplatser har ersatts av ett med tre sittplatser. Utöver den förbättrade passagerarkapaciteten har nya Prius Plug-in också nya materialval interiört för högre kvalitetskänsla. Dessutom har exteriören uppdaterats och Prius Plug-in finns nu tillgänglig i svart-metallic och som tillval finns nya 17”-aluminiumfälgar.

Nya Prius Plug-in finns beställningsbar redan nu och kostar från 385 900 kr. Med CO2-utsläpp om 29 g/km är Prius Plug-in berättigad till bonus om 35 843 kronor.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Toyota Sverige
Toyota Sverigehttp://www.toyota.se

Toyota ingår i Toyota Motor Corporation och har sedan två decennier elektrifierat bilvärlden. I dag erbjuder Toyota i Sverige nio olika hybridmodeller och 74 % av företagets försäljning av personbilar i Sverige 2018 var elektrifierade. Toyota har också Europas i genomsnitt lägsta utsläpp av koldioxid. 

Toyota Sweden AB är den svenska generalagenten för Toyota och ingår i Toyota Motor Europe med huvudkontor i Bryssel, Belgien.

Följ Toyota Sverige

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Toyota Sverige

Toyota stöttar svenska olympier – ny huvudpartner till Sveriges Olympiska Kommitté5.6.2019 13:02:00 CESTPressmeddelande

Toyota och Sveriges Olympiska Kommitté (SOK) inleder ett samarbete för att tillsammans stärka den svenska olympiska verksamheten. "Vi är två organisationer som har strävan efter utveckling i fokus. För oss är det fantastiskt att få arbeta tillsammans med Toyota och det passar särskilt bra med nästa sommarspel i Tokyo", säger SOK:s verksamhetschef Peter Reinebo.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum