TOYOTA Sverige

TOYOTA Sverige lanserar ny mobilitetstjänst

Dela

I dag lanseras den nya mobilitetstjänsten KINTO Share i Sverige. Utvecklad av TOYOTA Sverige med stöd av Toyota Motor Europe med målet att erbjuda smart, tillgänglig och prisvärd mobilitet för alla genom, i ett första steg, stationsbaserad bildelning.

Toyota Corolla Hybrid Touring Sports
Toyota Corolla Hybrid Touring Sports

Toyota-koncernen har de senaste åren arbetat målmedvetet och intensivt med att transformera sig själva från fordonstillverkare till att bli världens ledande mobilitetsleverantör. Redan 2018 lades den första grunden för europeiska mobilitetstjänster och tidigare i år lanserades varumärket KINTO i Europa. Nu tar TOYOTA Sverige (Toyota Sweden AB och Toyota Financial Services), med stöd av Toyota Motor Europe, nästa steg och lanserar KINTO Share på den svenska marknaden.

- Vår målsättning är smart, tillgänglig och prisvärd mobilitet för alla, men det är ett långsiktigt arbete där vi växer i takt med behov och efterfrågan. Vi börjar nu med en mindre pilot i Stockholm, men det långsiktiga målet är att erbjuda den mest kompletta mobilitetslösningen i Sverige, oavsett kundens behov, säger Johan Lundblad, Mobility Manager på TOYOTA Sverige.

KINTO Share är en stationsbaserad bildelningstjänst där kunder hämtar och lämnar bilen på samma plats. I ett första skede erbjuds bilmodellen Toyota Corolla Touring Sports Hybrid som nyligen utsetts till såväl Årets smartaste bilköp av M Sverige som Årets Familjebil av MHF, men i takt med att tjänsten växer breddas också antalet bilmodeller. Från och med 22 juni finns de första bilarna finnas tillgängliga på ett begränsat antal stationer i Stockholm.

Inom varumärket KINTO kommer det i framtiden att rymmas flera olika mobilitetstjänster, beroende på marknad och efterfrågan. Exempel på andra tjänster utöver KINTO Share kan vara KINTO One för fullservice-leasing, KINTO Join för samåkning och exempelvis KINTO Flex för prenumerationsbaserad leasing med hög flexibilitet.

- I takt med olika marknaders mognadsfaser kommer KINTO att innehålla olika typer av tjänster på en global och europeisk marknad. I Sverige ser vi att stationsbaserad bildelning är en uppskattad tjänst med hög nyttjandegrad vilket är en viktig parameter ur många aspekter. För att nå framtidens miljö- och klimatutmaningar är det viktigt att vi reser smartare, och med våra modeller och rätt erbjudande är vi övertygade om att vi kommer kunna tillhandahålla en hållbar och tillgänglig mobilitetstjänst, säger Johan Lundblad.

KINTO är en del Toyota-koncernens strategi för fortsatt tillväxt på den europeiska marknaden. Det är ett komplement till den befintliga affärsmodellen och genom att erbjuda nya mobilitetstjänster kan koncernen möta en ny efterfrågan hos kunder. Samtidigt är samarbete en viktig del av KINTO för att tillsammans med städer och regioner stötta deras behov av nya mobilitetslösningar genom att erbjuda en tillgänglig, innovativ och effektiv mobilitet för alla.

Läs mer om KINTO Share på www.kinto-mobility.se och http://sverige.toyota

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Toyota Corolla Hybrid Touring Sports
Toyota Corolla Hybrid Touring Sports
Ladda ned bild
Tjänsten kan bokas via appen KINTO Share
Tjänsten kan bokas via appen KINTO Share
Ladda ned bild
Ladda ned bild
40 Toyota Corolla Touring Sports finns tillgängliga i Stockholm.
40 Toyota Corolla Touring Sports finns tillgängliga i Stockholm.
Ladda ned bild

Länkar

Om

TOYOTA Sverige
TOYOTA SverigeMed 370 000 medarbetare i 170 länder, världens mest tillgängliga elhybridteknik och som globala sponsorer till såväl Paralympiska som Olympiska kommittén är Toyota Motor Corporation ett av världens ledande fordonskoncerner. I Toyota-koncernen ingår förutom Toyota och Lexus även TOYOTA GAZOO Racing, Daihatsu Motor Co., Ltd. och Hino Motors, Ltd.

Toyota Motor Corporation har elektrifierat elektrifierat bilvärlden i två decennier och fler än 15 miljoner elhybrider har sålts sedan den allra första masstillverkade elhybriden Toyota Prius lanserades 1997.

Följ TOYOTA Sverige

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från TOYOTA Sverige

Jonas Björkman utklassad av Rebecka Sternisa Bellander i rullstolstennis13.11.2019 13:07:37 CETPressmeddelande

Femfaldiga SM-mästarinnan Rebecka Sternisa Bellander siktar mot Paralympics i Tokyo 2020 – men på vägen dit väntade en nervkittlande match i rullstolstennis mot tennislegendaren Jonas Björkman. Resultatet? 24-åriga Rebecka utklassade den tidigare världsettan Jonas. Matchens syfte var att visa på den enorma talang som finns inom parasporten – och samtidigt få fler att våga satsa.

Toyota levererar mobilitet till Olympiska och Paralympiska spelen i Tokyo 202024.7.2019 12:12:35 CESTPressmeddelande

Toyotas tre huvudpelare för Tokyo 2020 handlar i huvudsak om (1) Mobility for All för att ge alla människor friheten att röra på sig, (2) Hållbarhet genom förverkligandet av ett vätgassamhälle (miljö/säkerhet) och (3) Logistikstöd för spelen genom att tillhandahålla Toyota Production System (TPS). Med dessa tre hörnstenar ska Toyota leverera mobilitetslösningar som går bortom konventionella fordon. Med mobilitetslösningar som kombinerar TPS med olika tjänster för mobilitet ska Toyota hjälpa till att underlätta driften av Tokyo 2020 samtidigt som man underlättar transporterna för atleter, personal och besökare. Genom robotar ska Toyota dessutom underlätta evenemang och skapa unika upplevelser som överträffar den allmänna uppfattning om vad mobilitet innebär. Samtidigt fortsätter Toyota att utmana sig själva genom att erbjuda "Mobility for All" genom att erbjuda olika typer av mobilitetslösningar för att göra Tokyo 2020 till ett unikt arrangemang.