TOYOTA Sverige

TOYOTA utvecklar fler bränslecellsdrivna lastbilar

Dela

Med vätgas i tankarna och avgaser i form av vattenånga blir de tyngsta transporterna både rena och tysta. Tillsammans med Hino utvecklar Toyota bränslecellsdrivna elektriska lastbilar för Japan och Nordamerika.

Intresset för eldrivna lastbilar ökar snabbt världen över - och nu utökar Toyota samarbetet med Hino för att utveckla fler bränslecellsdrivna elektriska lastbilar. Tidigare har företagen presenterat en 25 ton tung distrubutionslastbil med 600 kilometers helelektrisk räckvidd. Testerna av den lastbilen inleds redan om drygt ett år - men redan nu presenteras ytterligare ett utvecklingssamarbete för en Klass 8-lastbil  för den nordamerikanska marknaden.

Företagen kommer att kombinera chassit från den nyligen utvecklade Hino XL Series med Toyotas beprövade bränslecellsteknik för maximal effektivitet och prestanda. 

”En Hino XL Series som drivs med bränsleceller blir en vinnare för både ägaren och samhället. Den kommer att vara tystgående, smidig och kraftfull samtidigt som den endast släpper ut vatten”, säger Tak Yokoo som är Senior Executive Engineer vid Toyota Research and Development. ”Toyotas drygt 20-åriga historia med bränslecellsteknik i kombination med Hinos erfarenhet av tunga lastbilar kommer leda till en både innovativ och kapabel produkt.”

Sedan tidigare samarbetar också Toyota med den europeiska busstillverkaren Cataenobus som bygger en stadsbuss med Toyotas bränslecellsteknik. Dessutom har företaget ett tätt samarbete med världsomseglaren Energy Observer som seglar över jorden med sol, vind och vatten som kraftkälla - genom segel och vätgas.

I början av 2021 kommer också helt nya Toyota Mirai att lanseras i Sverige. 

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

TOYOTA Sverige
TOYOTA SverigeDu hittar vårt pressrum och mer information på http://sverige.toyota 

 

Med 370 000 medarbetare i 170 länder, världens mest tillgängliga elhybridteknik och som globala sponsorer till såväl Paralympiska som Olympiska kommittén är Toyota Motor Corporation ett av världens ledande fordonskoncerner.

TOYOTA Sverige består av varumärkena Toyota, Lexus och KINTO. Läs gärna mer på http://sverige.toyota där du också hittar ytterligare pressinformation.  

Följ TOYOTA Sverige

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från TOYOTA Sverige

Jonas Björkman utklassad av Rebecka Sternisa Bellander i rullstolstennis13.11.2019 13:07:37 CETPressmeddelande

Femfaldiga SM-mästarinnan Rebecka Sternisa Bellander siktar mot Paralympics i Tokyo 2020 – men på vägen dit väntade en nervkittlande match i rullstolstennis mot tennislegendaren Jonas Björkman. Resultatet? 24-åriga Rebecka utklassade den tidigare världsettan Jonas. Matchens syfte var att visa på den enorma talang som finns inom parasporten – och samtidigt få fler att våga satsa.