TOYOTA Sverige

TOYOTAs framtidsbolag startar investeringsfond - med 800 miljoner dollar i kapital

Dela

Toyotas bolag för framtidsforskning och teknikutveckling, TRI-AD, skapar en investeringsfond med 800 miljoner dollar i kapital.

För att stärka möjligheterna att förverkliga visionen ”Mobility to Love, Safety to Live" startar nu TOYOTA-koncernens forsknings- och utvecklingsbolag en investerings-fond med hela 800 miljoner dollar i kapital. 

”Med projekt som den automatiska kartritningsplattformen Arene och Woven City har Woven Planet Holdings Groupe satt upp ambitiösa mål för sin verksamhet och vi kommer att behöva ett brett spektrum av partners och tekniker för att nå dessa mål”, säger James Kuffner som är vd för TRI-AD. ”Woven Capitals investeringar kommer att göra det möjligt för oss att väva ihop en global portfolio av partners och tekniker som kommer att generera långsiktiga värden för våra kunder, intressenter och även för samhället. Woven Capital kommer också möjliggöra tillväxtinvesteringar i företag i Toyota AI Ventures portfölj när de behöver nytt kapital.”

Woven Capital kommer att ingå i Woven Planet Holdings Group och ska stödja hela företagsgruppen. Det ska praktiskt ske genom att investera i tillväxtbolag som utvecklar innovativa tekniker och affärsmodeller inom områden som autonom mobilitet, automatisering, artificiell intelligens, maskininlärning, data och analys, uppkoppling samt smarta städer. Utöver inköpsavtal från Toyota AI Ventures, Toyotas riskkapitalfond, kommer Woven Capital även investera i andra riskkapitalfonder för att vidga och skynda på sin globala täckning.

Namnet på fonden blir Woven Capital, L.P., och anknyter därmed till den förändring som TRI-AD (Toyota Research Institue – Advanced Development) tillkännagav tidigare i somras. TRI-AD byter namn till Woven Planet delas upp i ett holdingbolag samt två operationella bolag, Woven Core och Woven Alpha. 

Woven Capital kommer att inleda sin versksamhet i januari 2021. Tiden fram till dess ägnas åt att rekrytera ett team bestående av professionella medarbetare inom investeringssektorn – som är hängivna idén att förändra världen. Vi tror att mångfald ger bättre beslut och vi är hängivna uppgiften att få fram ett mer diversifierat, rättvist och inkluderande ekosystem för riskkapital. Därför kommer mångfald att vara en av våra starkaste drivkrafter i rekryteringarna. Vi uppmuntrar människor från grupper som historiskt varit underrepresenterade att söka.

Individer osm är intresserade av att bli en del i teamet för Woven Capital ansöker via den här länken.

Läs mer om Woven Capital på http://sverige.toyota 

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

TOYOTA Sverige
TOYOTA SverigeDu hittar vårt pressrum och mer information på http://sverige.toyota 

 

Med 370 000 medarbetare i 170 länder, världens mest tillgängliga elhybridteknik och som globala sponsorer till såväl Paralympiska som Olympiska kommittén är Toyota Motor Corporation ett av världens ledande fordonskoncerner.

TOYOTA Sverige består av varumärkena Toyota, Lexus och KINTO. Läs gärna mer på http://sverige.toyota där du också hittar ytterligare pressinformation.  

Följ TOYOTA Sverige

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från TOYOTA Sverige

Jonas Björkman utklassad av Rebecka Sternisa Bellander i rullstolstennis13.11.2019 13:07:37 CETPressmeddelande

Femfaldiga SM-mästarinnan Rebecka Sternisa Bellander siktar mot Paralympics i Tokyo 2020 – men på vägen dit väntade en nervkittlande match i rullstolstennis mot tennislegendaren Jonas Björkman. Resultatet? 24-åriga Rebecka utklassade den tidigare världsettan Jonas. Matchens syfte var att visa på den enorma talang som finns inom parasporten – och samtidigt få fler att våga satsa.