Enköpings kommunEnköpings kommun

Trädgårdsdagens föreläsare i Drömparken

Dela

Äntligen arrangeras Trädgårdsdagen i Enköping som vanligt igen den 3 september. Bland årets föreläsare hittar du flera kända namn, exempelvis folkkäre trädgårdsmästaren Bosse Rappne som ska föreläsa om hur han ”odlar jord”.

Bosse Rappne. Foto Sandra Birgersdotter Ek
Bosse Rappne. Foto Sandra Birgersdotter Ek

Trädgårdsdagen i Enköping är en dag fylld av inspiration kring trädgård, mat, hälsa och hantverk. Det finns en stor bredd av aktiviteter med fokus på det gröna för både vuxna och barn. I Drömparken kommer besökaren att möta exempel på olika odlingskulturer i en mängd spännande föreläsningar och aktiviteter.

– Det känns otroligt roligt att kunna presentera så många bra föreläsare i Drömparken, säger Sofie Friberg, projektledare för Trädgårdsdagen. Bosse Rappne är välkänd för många och hans föreläsning passar bra in på vårt tema odlingskultur. Våra andra föreläsare är också stora namn inom trädgårdsvärlden, vilket gör mig väldigt stolt över årets program!

Trädgårdsdagens andra föreläsare

Lena Israelsson: "Skapa fruktbar jord och odla smakrika, spännande grönsaker"

Lena Israelsson är journalist och trädgårdsboksförfattare. Hon skriver främst om ekologisk köksväxtodling och har skrivit ett tiotal faktaböcker. Lena berättar om jord och gödsel, hur du skapar en nästan torvfri och pyralidfri jord och odlar smakrika grönsaker.

Krusenbergsodlarna: "Modern självhushållning"

Författarna Alva Herdevall och Anders Rydell berättar, utifrån sin nya bok, varför alla kan ägna sig åt självhushållning. Vad behöver du själv för att sätta igång –och var börjar du? Alva och Anders berättar om hur du odlar allt från snittblommor till ingredienserna i ditt barskåp.

Maj-Lis Pettersson: "Mina sensommarfavoriter och publikens frågor"

Maj-Lis Pettersson är hortonom, växtskyddsexpert och författare. Hon hörs bland annat i radions Odla med P1 och svarar på lyssnarnas frågor om allt som har med trädgård att göra. Maj-Lis berättar om sina sensommarfavoriter, odlingsvärda sorter och svarar på dina trädgårdsfrågor.

Flera utställare klara till våra marknader

Förutom årets föreläsare börjar vi också fylla på med utställare på våra olika marknader.

Se program och utställare på enkoping.se/tradgardsdagen

Kontakter

Bilder

Bosse Rappne. Foto Sandra Birgersdotter Ek
Bosse Rappne. Foto Sandra Birgersdotter Ek
Ladda ned bild

Länkar

Om

Enköpings kommun
Enköpings kommun
Torggatan 21
749 35 Enköping

0171- 62 50 00https://enkoping.se/

Enköping, Sveriges närmaste stad, är en av landets snabbast växande kommuner – mitt i Europas mest expansiva tillväxtområden. Här byggs nya verksamheter, nya stadsdelar växer fram och vi planerar för framtidens Enköping. I kommunen jobbar cirka 3 500 personer för att varje dag erbjuda välfärd och service till invånare, föreningar, företag och besökare.

Följ Enköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Enköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum