Traditionsenlig stipendiatkonsert på trettondedagen

Dela

På trettondedag jul spelar S:t Olofs församlings musikstipendiater i traditionsenlig konsert. Det blir också stipendieutdelning till församlingens alla stipendiater.

Viktoria Lindström, pressbild
Viktoria Lindström, pressbild

S:t Olofs församling förvaltar ett antal kultur- och musikstipendier, bland annat G T Bäckmans stipendium som är ett av Sveriges största i sin klass. 

G T Bäckmans stipendium, som i år ligger på 150000 kr har gått till kontrabasisten Isak Josefsson. Ribbings stipendium, i år på 60000 kr har gått till violinisten Victoria Lindström.

Dessutom brukar några av församlingens tidigare stipendiater framträda. I år kommer Rebecka Elsgard, sång och Ture Herrgårdh, trumpet att framföra varsitt stycke.

Dessutom har fem stipendiater utsetts som får 20 000kr var från Cederlings stipendiefond för gymnasiala studier:  

Benjamin Johansson
Elsa Jörgensborg
Oliver Ringqvist
Jamie Johansson
Emma-Lisa Björeman

Konserten äger rum i S:t Olai kyrka, torsdag 6 januari kl 17.00.

Kontakt
Ronny Knutsson, ordförande i stipendiautskottet i S:t Olofs församlingsråd
070-390 04 18 / rkcknutsson@gmail.com

Bilder

Viktoria Lindström, pressbild
Viktoria Lindström, pressbild
Ladda ned bild
Isak Josefsson, pressbild
Isak Josefsson, pressbild
Ladda ned bild

Om

Svenska kyrkan Norrköping
Svenska kyrkan Norrköping
Nya Rådstugugatan 7
601 04 Norrköping

+46(11)241000https://www.svenskakyrkan.se/norrkoping

Kyrkan finns till för dig.

Svenska kyrkan Norrköping vill vara en närvarande och öppen kyrka som ger möjlighet till eftertanke, tro och engagemang. Vi är en gemenskap och ett stöd i glädje och sorg. Vi finns med i vardagen liksom vid livets stora skiften, både hemma och långt bort. 

Svenska kyrkan i Norrköping har fyra församlingar, Borgs församling, Kolmårdens församling, S:t Johannes församling och S:t Olofs församling. Här finns också Diakonicentrum - DC som är en mötesplats och samtalsmottagning för ungdomar och unga vuxna. I Norrköpings pastorat finns även en kyrkogårdsförvaltningen, ett kansli och en utvecklingsenhet.

Tillsammans består Svenska kyrkan i Norrköping av ca 80 000 medlemmar, 25 kyrkor, 23 kyrkogårdar, 7 kapell och flertalet församlingshem och andra verksamhetslokaler.

Vi vill medverka till att Norrköping blir en bra plats att leva på för alla, vi vill vara där människor är. Kyrkan finns till för dig.

Följ Svenska kyrkan Norrköping

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska kyrkan Norrköping

Nattvandring under studentveckan19.5.2022 08:05:00 CEST | Pressmeddelande

För femte året i rad kvälls- och nattvandrar Elevhälsan och Svenska kyrkan i Norrköping under studentveckan. Under sex kvällar och nätter finns vi som vuxenstöd och har med oss vatten och plåster. Nattvandringen är ett samarbete där vi hjälps åt tillsammans med andra aktörer som utbildningskontoret, friskolorna, socialtjänsten, polisen och räddningstjänsten. Diakon Maria Bard från Svenska kyrkan samordnar insatsen.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum