Stockholms stad

Traditionsenligt fyrverkeri och tillfällig trafikavstängning på nyårsafton

Dela

På nyårsafton bjuder Stockholms Stad på ett stort fyrverkeri i city vid tolvslaget. För att det ska bli ett trevligt nyårsfirande för alla stockholmare och besökare stängs trafiken tillfälligt av under ett par timmar och området kommer att vara en fyrverkerifrizon.

Foto: Gregory DUBUS, -iStock
Foto: Gregory DUBUS, -iStock

Trafikavstängningar under nyårsafton 
Biltrafiken spärras av för delar av Gamla stan, Skeppsbron, Strömbron, Kungsträdgården, Södra Blasieholmskajen och Nybrohamnen. Stockholm stad, som arrangerar evenemanget, vill med utökningen underlätta framkomligheten för besökare och utryckningsfordon. Trafikavstängningarna gäller från den 31 december cirka kl. 20.00 till den 1 januari kl. 05.00. Avvikelser kan förekomma.

Detta gäller i den fyrverkerifria zonen
Den fyrverkerifria zonen kommer som tidigare att ha bemannade entréer. Alla som vill komma in på området visiteras och de som har tagit med egna fyrverkerier, smällare eller rislyktor får lämna dem utanför.

Bästa utsikten över fyrverkeriet
Det traditionsenliga fyrverkeriet skjuts upp vid tolvslaget från vattnet nedanför Slottsbacken. Bäst utsikt har man från Skeppsbron, Södra Blasieholmskajen, Skeppsholmen och från Södermalm. 

Nyårsfirandet i city arrangeras av Stockholms stad och utförs i samverkan med polisen, räddningstjänsten och berörda myndigheter

För frågor om kollektivtrafiken, kontakta SLs presstjänst på tel. 08-686 15 50. Pressjour, utanför kontorstid: 0707-861666

Mer information:
www.stockholm.se/nyar
www.sl.se
www.polisen.se/stockholm
www.storstockholm.brand.se

Nyckelord

Kontakter

Terese Bonnevier
Telefon: 076-123 19 94
terese.bonnevier@stockholm.se

Bilder

Foto: Gregory DUBUS, -iStock
Foto: Gregory DUBUS, -iStock
Ladda ned bild
Ladda ned bild

Om

Stockholms stad
Stockholms stad
Ragnar Östbergs plan 1
105 35 Stockholm

08 508 290 00http://stockholm.se

I Stockholms stad arbetar cirka 40 000 personer. Du möter oss i skolan, på äldreboenden, i parken, när du ska söka bygglov eller går till simhallen för att träna. Stockholms stads verksamhet styrs av folkvalda politiker och organiseras i stadens förvaltningar och bolag.

Stockholms stad är en organisation med decentraliserat ansvar. Det betyder att besluten ofta fattas lokalt, så nära de berörda som möjligt.

Följ Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms stad

Unikt studentfirande för komvuxelever på Södermalm13.6.2019 11:33:57 CESTPressmeddelande

Åsö vuxengymnasium arrangerade sin allra första examensceremoni för komvuxelever under samma vecka som många gymnasieelever i Stockholm tar studenten. Under ceremonin, som är unik i sitt slag, fick komvuxstuderande chansen att fira sin gymnasieexamen med familj och vänner. – Äntligen ett studentfirande för oss som har gått på komvux, säger Zahraa som är en av de komvuxelever som deltog i examensceremonin.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum