Region Örebro län

Träffa barnens röst i vården

Dela

De kallar sig Briv - barnens röst i vården och är ett expertråd bestående av patienter i åldrarna 14-18 år. Torsdagen den 12 januari ger rådet sin första föreläsning för vårdpersonal på Universitetssjukhuset Örebro (USÖ).

Att få respekt och inte bli förbisedd, att få en möjlighet att prata ensam med sin vårdgivare och att få en bra övergång från barnsjukvård till vuxensjukvård, det är några av de områden som expertrådet Briv brinner för.

Medlemmarna är alla patienter eller har varit det och är i åldrarna 14-18 år. Expertrådet har bildats på uppdrag av verksamhetsområdet barn- och ungdomsmedicin i Region Örebro län.

Delvis för att se till att barnkonventionen uppfylls men också för att de bästa lösningarna för barn och unga inom vården ofta kommer från dem själva - något som man vill ta vara på i regionen. 

Torsdagen den 12 januari kommer Briv att ha sin första föreläsning klockan 15:00 på USÖ i lokalen Vinön i H-huset. I publiken sitter inbjuden vårdpersonal från olika delar av verksamheterna.

Media har möjlighet att intervjua deltagarna i expertrådet vid 14:30 innan föreläsningen eller efteråt vid 16:00 (ungefärlig tid)

Anmälan om deltagande sker till presskommunikatör Åsa Svennebäck.

Nyckelord

Kontakter

Maria Pauly och Ulrika Alfraeus
Barn- och ungdomsmedicin lekterapi USÖ
019 - 602 11 52

Bilder

Om

Region Örebro län
Region Örebro län
Eklundavägen 1
701 16 Örebro

http://www.regionorebrolan.se

Region Örebro län - Tillsammans skapar vi ett bättre liv

Region Örebro län ansvarar för många frågor som berör länsinvånarnas vardag och framtid, bland annat hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, infrastruktur, näringslivsutveckling, kultur och utvecklingen av social välfärd.

Följ Region Örebro län

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Region Örebro län

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum