Lernia

Träffa Lernia i Almedalen

Dela

Svensk arbetsmarknad befinner sig i ett utmanande läge. Arbetsförmedlingen ska reformeras och i det så kallade januariavtalet finns en rad förslag på förändringar som berör arbetsmarknaden. Det gör att det i år känns extra viktigt att diskutera framtidens arbetsmarknad och kompetensförsörjning under Almedalen. Vi behöver skapa förutsättningar för bättre matchning på arbetsmarknaden så att fler människor får jobb och företagen rätt kompetens.

Som en av Sveriges största aktörer arbetar Lernia både med kompetensförsörjning, matchning, bemanning och utbildning. Under Almedalen 2019 deltar Anders Uddfors, VD, Anders Hvarfner, divisionschef utbildning i samtal och paneldebatter. På plats finns även Hans Ericsson och Lars Åke Karlsson, specialister inom kompetensförsörjning. Vi finns även tillgängliga för möten och samtal. Kontakta Katarina Devell, kontaktuppgifter nedan, om du vill boka ett möte med någon av Lernias representanter.

Här hittar du oss under veckan, publika event

Måndag 1/7

Ett jobb eller rätt jobb – vad händer med arbetsmarknadsutbildningen?
Anders Hvarfner deltar i panelen tillsammans med Jan Larssson, VD Yrkesakademin, Christer Hammar, Chef vuxensegmenet AcadeMedia, Jenny Stegman Silfver, VD Irisgruppen, Maria Mindhammar, överdirektör Arbetsförmedlingen, Anna Johansson, ordförande Arbetsmarknadsutskottet Socialdemokraterna.
Almega Utbildningsföretagen, Almedalens hotell, Strandvägen 8, 11:00 – 11:45

Framtidens arbetsmarknad – bättre matchning med regionalt ansvar?
Anders Uddfors deltar i panelen tillsammans med Kristina Jonäng, ordförande Regionutvecklingsnämnden Västra Götalandsregionen C, Bijan Zainali, andre vice ordförande Regionutvecklingsnämnden Västra Götalandsregionen S, Anna Jähnke, Regionråd Region Skåne M, Edward Hamilton, Arbetsmarknadsexpert Svenskt Näringsliv, Gustaf Rehnström, SKL och Johan Abrahamsson, kommunstyrelsens ordöfrande Mariestads kommun M.
Västra Götalandsregionen, Region Skåne, Strandvägen H551, 13:00-13:45

Tisdag 2/7

Vägen till en hållbar arbetsintegration
Anders Uddfors deltar tillsammans med Jonas Gustavsson, VD ÅF, Helena Lindahl, initiativtagare Opportunityday, Arne Dahlberg, HR Lead Coca-Cola European Partners Sverige.
Västsvenska Handelskammaren, Strandvägen H551, 8:00 - 8:45

Vaska inte talang - lönsam och hållbar tillväxt
Anders Uddfors deltar i panelen tillsammans med Ingrid Höög, VD Wise Group, Hakim Rudels, Senior Cosultant Inhouse recruitment and talent management Wise Professionals och Magnus Berg, Diversity & inclusion consultant and acitivist Wise Professionals.
Wise Professionals, KIMM & Resume, Mellangatan 22, trädgården, 15:00 - 15:45

Onsdag 3/7

Så kompetenssäkrar vi framtidens industri
Anders Uddfors deltar tillsammans med Gunilla Svantorp Utbildningsutskottets ordförande, Martin Linder, Förbundsordförande Unionen, Maria Rosendahl, Enhetschef Kompetensförsörjning och Digitalisering Teknikföretagen, Johan Trouvé, VD Västsvenska Handelskammaren och Maria Brithon-Brinck, personaldirektör ABB
Västsvenska Handelskammaren, Strandvägen H551, 15:30- 16:15

Kontakter

Om

Lernia
Lernia
WTC, Klarabergsviadukten 70, Hus D, Plan 5
111 64 Stockholm

0771-650 650https://www.lernia.se/

Lernia är den ledande aktören för att möta industrins kompetensbehov. Vi har utvecklat individers kompetens efter arbetsmarknadens behov i 100 år och bemannat den svenska industrin i 20 år. Lernia omsätter drygt 3 miljarder och finns på 60 orter över hela landet. 2018 utbildade vi 23 000 personer och förmedlade 11 400 bemanningskonsulter. Lernia är auktoriserat som bemannings-, utbildnings-, rekryterings- och omställningsföretag av respektive branschorganisation. Läs mer på lernia.se

Följ Lernia

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Lernia

Vänskap på arbetsplatsen effektivt verktyg för arbetsmiljön – Folktandvården Skåne: ”Vi har fått ett tajtare samarbete”29.8.2019 10:03:26 CESTPressmeddelande

Kan vänskap på arbetsplatsen ha en funktion utöver god stämning bland kollegorna? Forskning visar bland annat att det är viktigt för integrationen – dessutom kan det vara ett verktyg för bättre arbetsmiljö med effektivare team. En av de arbetsplatser som testat är Folktandvården Skåne. Den 4 september håller Lernia, som arbetat med vänskap som integrationsmotor, ett frukostseminarium på temat.

Lernia bjuder in till seminarium om vänskap på arbetsplatsen – för effektivare team och säkrare arbetsmiljö29.5.2019 13:46:02 CESTPressmeddelande

Integration på arbetsplatsen är en viktig fråga för Lernia som man bl.a. jobbar med genom projektet Integration För Svenskar – en interaktionskurs som hjälper människor att knyta vänskapsband på jobbet. Den 3 juni bjuder Lernia in till frukostseminarium i Göteborg på tema ”Vänskap på arbetsplatsen” för att tillsammans med näringslivsprofiler och en expert prata vidare om vilka andra viktiga fördelar vänskap på arbetsplatsen kan ha.

Brist på kvalificerade bilmekaniker när fler och fler kör el- och hybridbilar11.4.2019 10:35:53 CESTPressmeddelande

Utvecklingen mot ett fossilfritt samhälle gör att bilar i allt större utsträckning gått ifrån bensin och diesel och enligt ett förslag från regeringen ska det inte gå att sälja nya fossildrivna bilar i Sverige 2030. Samtidigt förutspår Arbetsförmedlingen en stor brist på kvalificerade bilmekaniker med kompetens inom el-, hybrid- och gasbilar de kommande åren. Tanken är att en fordonsutbildning i Trollhättan ska hjälpa till att lösa problemet.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum