Uppsala kommun

Träffpunkter 65+ öppnar igen

Dela

Träffpunkter 65 + föreslås öppna åter 15 juni med vissa anpassningar efter en tids stängning. Förslaget till beslut behandlas i äldrenämnden i Uppsala kommun 11 juni.

Äldrenämnden i Uppsala kommun har i samråd med smittskyddsenheten vid Region Uppsala gjort bedömningen att en successiv återöppning av träffpunkterna bör kunna ske, om verksamheten anpassas utifrån Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

– För mig är det viktigt att Uppsalas äldre kan fortsätta med fysisk motion och sociala kontakter även under den pågående pandemin. Därför vill vi erbjuda möjligheten att mötas vid våra träffpunkter igen, men under ordnade och smittsäkra former. Med tanke på att det nu är sommar och det finns möjlighet att ordna aktiviteter utomhus gör vi bedömningen att det går att genomföra verksamheten på ett säkert sätt, säger Caroline Hoffstedt (S), ordförande i äldrenämnden.

Öppningen av verksamheten gäller från 15 juni och fram till och med 30 september. Alla träffpunktsaktiviteter hålls utomhus. Personal finns på plats för att säkerställa att deltagarna håller avstånd. För att delta i aktiviteterna kommer föranmälan krävas så att personalen kan kontrollera att det inte samlas för mycket folk på en för liten yta. Utgångspunkten är att alla träffpunkter såväl i stadsdelarna som på landsbygden ska erbjuda aktiviteter några dagar i veckan för att deltagarna ska kunna undvika att resa med kollektivtrafiken.

Beslutet om att tillfälligt stänga träffpunkter 65+ fattades 18 mars 2020 för att minska risken för smittspridning av covid-19 och för att skydda kommuninvånare i riskgrupperna. Till grund för beslutet låg Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Uppsala kommun följer kontinuerligt rekommendationerna från relevanta myndigheter och är ständigt beredda att fatta nya beslut om det krävs. 

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Uppsala kommun
Uppsala kommun

753 75 Uppsala

https://www.uppsala.se/

Uppsala är Sveriges fjärde största stad och här bor över 225 000 personer. 2018 utsågs Uppsala till världens bästa klimatstad av WWF.

Följ Uppsala kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Uppsala kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum