Norrköpings kommun

Träffpunkterna börjar öppnas upp i Norrköping

Dela

I och med regeringens nya restriktioner, som möjliggör för fler personer att samlas utomhus, planerar vård- och omsorgskontoret att öppna upp några av kommunens träffpunkter för utomhusaktiviteter. Verksamheterna öppnas upp med anpassningar för att besöken ska vara trygga ur smittsynpunkt.

Foto: Norrköpings kommun
Foto: Norrköpings kommun

Mellan den 14 juni och 15 augusti kommer sju av kommunens tretton träffpunkter att hålla öppet vissa halvdagar enligt ett rullande schema.

– Det har varit ett tufft år där sociala kontakter behövt stå tillbaka i det viktiga arbetet med att minska smittspridningen, så det känns otroligt roligt att vi nu kan börja öppna upp träffpunkterna igen. Regeringens och Folkhälsomyndighetens nuvarande riktlinjer och rekommendationer kommer att styra verksamheten, fokus ligger på att kunna erbjuda en möjlighet att mötas under säkra former, säger Andreas Bohlin (S), ordförande för vård- och omsorgsnämnden.

De träffpunkter som är aktuella i det första steget är de som har tillgång till utemiljöer med gott om utrymme så att det vare sig kan uppstå risk för trängsel eller krockar med andra verksamheter. Det geografiska läget i kommunen har också spelat in, så att alla ytterområden inkluderas.

Inför återöppnandet har varje enhet noggrant gått igenom hur verksamheten bäst kan bedrivas för att minimera risken för smittspridning. Bland annat har man tittat på vilka aktiviteter som lämpar sig, som till exempel boule, pilkastning, gymnastik, quiz och promenader.

– Vi vet att många har saknat möjligheten att ses på våra träffpunkter och ser verkligen fram emot att kunna börja ta emot besökare igen. Helst hade vi naturligtvis velat kunna erbjuda besök på samtliga träffpunkter, men säkerheten måste gå först, så därför börjar vi i lite mindre skala med de träffpunkter som har allra bäst förutsättningar, säger Johannes Can, tf områdeschef, vård- och omsorgskontoret.

De träffpunkter som blir först ut med återöppning är Valhallavägen (Kolmården), Ribbingsholmsvägen (Skärblacka), Bygdevägen (Östra Husby), Timmermannen, Linköpingsvägen, Rösgången och S:t Persgatan.

Kontakt:
Johannes Can
Titel: tf områdeschef
Telefon: 0725-39 62 91

Andreas Bohlin (S)
Titel: ordf vård- och omsorgsnämnden
Telefon: 0761-63 47 02

_______________________________________________________________
Avsändare: Caroline Amnéus, presskommunikatör
Telefon: 0730-20 17 18

Bilder

Foto: Norrköpings kommun
Foto: Norrköpings kommun
Ladda ned bild
Foto: Norrköpings kommun
Foto: Norrköpings kommun
Ladda ned bild

Om

Norrköpings kommun
Norrköpings kommun
Rådhuset
604 81 Norrköping

http://norrkoping.se

Norrköpings kommun har omkring 143 500 invånare, varav cirka 68 000 är förvärvsarbetande. I kommunen finns drygt 9 000 företag i starka branscher som pappersindustri, transport och logistik, energi, visualisering och medieteknik samt besöksnäring. Med drygt 11 000 anställda är Norrköpings kommun den största arbetsgivaren i Norrköping. Under mandatperioden 2018-2022 styrs Norrköpings kommun av en kvartett, som består av S, L, C och KD. 

Följ Norrköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Norrköpings kommun

Sammanfattning av Norrköpings kommuns arbete i samband med covid-19 vecka 2311.6.2021 16:12:53 CEST | Pressmeddelande

Norrköpings kommun arbetar med fortsatt beredskap för att förhindra och hantera eventuell smittspridning samt andra konsekvenser av coronapandemin. Här följer en sammanfattning av kommunens arbete under vecka 23. Läget är allvarligt och kommunen vill uppmana alla att handla ensamma, hålla avstånd, följa restriktioner och rekommendationer samt stanna hemma vid minsta symtom.

God rättssäkerhet på ekonomiskt bistånd i Norrköping11.6.2021 10:00:00 CEST | Pressmeddelande

Ekonomiskt bistånd på arbetsmarknads- och vuxenutbildningskontoret (AVK) i Norrköpings kommun har säkerställt att handläggningen är rättssäker. Det bedömer Inspektionen för vård och omsorg (IVO), som har granskat hur verksamheten arbetar med barnrättsperspektiv, delaktighet, tillgänglighet och bemötande. Parallellt visar kontorets egen kvalitetsrapport också på många styrkor i verksamheten, men även ett par förbättringsområden som man inlett ett fokuserat arbete med.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum