Trafikverket

Trafiken är öppen på E6 igen

Dela

Trafikverket, entreprenören och rivarna arbetade tillsammans fram en lösning som innebar att man tog bort så mycket som krävdes av bron för att säkerställa trafiköppning så snart som möjligt. Tack vare det goda samarbetet kunde trafiköppning ske 12 timmar före prognos.

Återstående arbeten

På grund av att Trafikverket ville släppa på trafiken så snabbt som möjligt kommer Trafikverket att behöva fortsätta att riva brons överbyggnad under kommande fyra nätter, fredag-tisdag. Då kommer Trafikverket att behöva stänga av trafiken mellan Kungsbacka Norra och Lindomemotet, klockan 20.00–05.00 med start fredag natt. Dagtid går trafiken som vanligt.

Omledning av trafik

Trafiken kommer då omledas via väg 158 och Lindomevägen. Fortsatt rivning kan inte ske med passerande trafik av utrymmes- och säkerhetsskäl eftersom splitter från rivningen kan åka ut på vägbanan.

Nu kommer Trafikverket att utreda varför stöttorna knäcktes.

– Trafikverket är väldigt nöjda med nattens arbeten och att vi snabbt kunde säkra arbetsplatsen och vägen så att vi kunde öppna för morgontrafiken, säger Mathias Wärn, ställföreträdande distriktschef.

Kontakter

Lägg till kontaktperson
Trafikverkets pressjour, 0771-31 15 00

Om

Trafikverket ansvarar för statliga vägar och järnvägar och långsiktig planering av det samlade transportsystemet.

Följ Trafikverket

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Trafikverket

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum