Västtrafik

Trafikförändringar för tågen i påsk

Dela

Under påsken inleds flera banarbeten som påverkar Västtrafiks tåg på vissa sträckor. Det gör att restiden kan bli längre och att resenärer hänvisas till annan trafik. Resenärer påminns också att fortsätta undvika onödiga resor under påskledigheten.

Västtåg på olika sträckor påverkas av Trafikverkets kommande banarbeten. Foto: Birgitta Lagerlöf Medialaget
Västtåg på olika sträckor påverkas av Trafikverkets kommande banarbeten. Foto: Birgitta Lagerlöf Medialaget

Mellan 2-5 april genomför Trafikverket banarbeten vid Olskroken i Göteborg samt i Varberg, vilket påverkar flera tågsträckor i etapper. För Västtrafiks resenärer kan det innebära något längre restider, ett extra byte eller att man hänvisas till annan trafik alternativt ersättningstrafik. Följande sträckor påverkas:

  • Borås-Varberg
  • Göteborg-Strömstad
  • Borås-Göteborg
  • Göteborg-Vänersborg, Göteborg-Älvängen
  • Kungsbacka-Göteborg

Resenärer ombeds söka sin resa i Västtrafik To Go och vara ute i god tid. Detaljerad information finns på Västtrafiks hemsida.

Banarbete efter påsken

Med start måndag den 5 april inleder Trafikverket också ett spårarbete i Olskroken som pågår fram till 10 oktober. Det innebär att merparten av all tågtrafik mellan Göteborg central och Gamlestaden är inställd under perioden. För att inte ytterligare belasta trafiksituationen i centrala Göteborg kommer de inte köras några ersättningsbussar. Resenärer hänvisas istället till ordinarie kollektivtrafik mellan Drottningtorget och Gamlestads Torg. Västtågen på följande sträckor påverkas i olika omfattning:

  • Göteborg – Älvängen
  • Göteborg – Vänersborg
  • Göteborg – Åmål/Säffle/Ed
  • Göteborg-Trollhättan-Uddevalla/Strömstad (ej tåg som körs via Stenungsund)

Resenärer ombeds söka sin resa i Västtrafiks app To Go. På Västtrafiks hemsida kan resenärer hitta mer detaljerad information om trafikförändringen. 

Fortsätt undvik onödiga resor

Resandet i kollektivtrafiken kan se annorlunda ut under påsken och fler kan vilja göra utflykter, bland annat till skärgården. Med anledning av det är det viktigt att påminna alla att undvika onödiga resor i kollektivtrafiken. Det är viktigt för att de som måste resa ska kunna fortsätta göra det på ett tryggt och säkert sätt utan trängsel. Resenärer uppmanas att tänka efter en extra gång innan de reser och fortsätta följa de rekommendationer som finns.

Kontakter

Västtrafiks presstjänst

Vi svarar på medias frågor om kollektivtrafiken i Västsverige.
Maila eller ring oss så hjälper vi dig.

Tel:0771-41 43 99press@vasttrafik.se

Bilder

Västtåg på olika sträckor påverkas av Trafikverkets kommande banarbeten. Foto: Birgitta Lagerlöf Medialaget
Västtåg på olika sträckor påverkas av Trafikverkets kommande banarbeten. Foto: Birgitta Lagerlöf Medialaget
Ladda ned bild

Om

Västtrafik
Västtrafik
Box 123
541 23 Skövde

http://www.vasttrafik.se

Kollektivtrafiken bygger på en evigt modern idé. Genom att resa tillsammans minskar vi köer, reducerar utsläpp och sänker halter av skadliga partiklar i luften. Vi bidrar också till ett mer rättvist samhälle och stärker människors hälsa genom ökad vardagsmotion. Västtrafik ägs av Västra Götalandsregionen och ansvarar för kollektivtrafiken i regionen. Varje dag reser hundratusentals personer med oss. Det är för dem vi finns till.

Följ Västtrafik

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Västtrafik

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum