Västtrafik

Trafikinformation: Hållplatsläge B på Drottningtorget i Trollhättan dras in

Dela

Den 25 februari drar Västtrafik in hållplatsläge B från Drottningtorget i Trollhättan. Förändringen påverkar resenärer som reser med busslinjerna 423, 424, 630 632 och 633. Linjerna flyttas till Trollhättan resecentrum.

Foto: Allan Karlsson
Foto: Allan Karlsson

Hållplatsläge B vid Drottningtorget i Trollhättan ligger i nära anslutning till ett trafikljusreglerat övergångsställe, över en trafikerad väg. Efter en säkerhetsöversyn har platsen bedömts att inte vara säker för resenärerna. Resenärer kan uppfatta att det är grönt ljus för att gå över övergångsstället när bussen stannat. Då ser de inte biltrafiken som är skymd av bussen på hållplatsen.

– Säkerheten går alltid först, därför har vi tagit ett gemensamt beslut med kommunen och vårt partnerföretag Nobina om att dra in hållplatsläget, säger Attila Ungvari, affärschef på Västtrafik.

Förändringen påverkar resenärer som reser med busslinjerna 423, 424, 630, 632 och 633 mot Lilla Edet och Upphärad. Samtliga busslinjer kommer inte längre stanna vid Drottningtorget utan går framöver raka vägen till Trollhättan resecentrum.

Linjerna 421, 634 (sommartrafik) och 670 flyttas till Drottningtorget läge E.

Västtrafik kommer att ha kundvärdar på plats vid Drottningtorget för att informera och svara på frågor från resenärerna veckorna inför förändringen samt den 25 februari. 

Kontakter

Västtrafiks presstjänst

Vi svarar på dina frågor om kollektivtrafiken i Västsverige. Maila eller ring oss så hjälper vi dig.

0771-41 43 99press@vasttrafik.se

Bilder

Foto: Allan Karlsson
Foto: Allan Karlsson
Ladda ned bild
Attila Ungvari, affärschef på Västtrafik. Foto: Thomas Harrysson
Attila Ungvari, affärschef på Västtrafik. Foto: Thomas Harrysson
Ladda ned bild

Om

Varje dag reser 410 000 personer med Västtrafik. Det är för dem vi finns till. Vi vill göra det enkelt och bekvämt att resa med kollektivtrafiken och samtidigt bidra till en hållbar samhällsutveckling. Västtrafik ägs av Västra Götalandsregionen och har cirka 900 linjer som körs av företag som upphandlats i konkurrens.

Följ Västtrafik

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Västtrafik

Debatt: Förarbristen måste tas på allvar18.3.2019 14:02:00 CETPressmeddelande

Idag infaller bussförarens dag, den dag på året då vi lyfter fram alla de människor som håller stora delar av vår kollektivtrafik rullande. Men samtidigt som allt fler reser tillsammans står branschen inför stora utmaningar. Fram till 2020 måste vi anställa 1 400 nya bussförare för att inte kollektivtrafiken ska stanna. Nu behövs kraftfulla åtgärder för att lösa förarbristen, skriver Lars Backström, vd på Västtrafik och Christer Pettersson, ordförande i Västra Sveriges Bussbranschförening.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum