Västtrafik

Trafikinformation: Underhållsarbete påverkar tågtrafiken Göteborg-Alingsås

Dela

Mellan den 3-4 november påverkas tågtrafiken mellan Göteborg och Alingsås på grund av ett underhållsarbete på Göteborg Central. Samtliga resenärer på sträckan hänvisas att resa med Västtågen som kommer att utökas med kvartstrafik under vissa tider denna helg.

Endast Västtrafiks Västtåg kommer att trafikera på sträckan. Foto: Eddie Löthman
Endast Västtrafiks Västtåg kommer att trafikera på sträckan. Foto: Eddie Löthman

Tågtrafiken på Västra stambanan påverkas från lördagen den 3 november klockan 09:00 till söndagen den 4 november klockan 15:00.

Endast Västtrafiks Västtåg kommer att trafikera på sträckan Göteborg–Alingsås eftersom att flera spår till Göteborg Central stängs av för underhållsarbete. Samtliga resenärer hänvisas till att resa med Västtågen. För att möta upp antalet resande utökar Västtrafik trafiken på sträckan med kvartstrafik under vissa tider denna helg.

Se aktuella tidtabeller på Västtrafiks hemsida.

Västtåg till och från Töreboda/Skövde/Nässjö/Örebro/Mariestad/Lidköping är inställda på sträckan Göteborg–Alingsås och omvänt. Välj istället Västtåg mellan Göteborg och Alingsås. Detta gäller även resenärer som reser med SJ Regional, MTR Express och Blå tåget. I Alingsås byter resenärer till SJ, MTR, Blå tåget och Västtrafik tåg mot Skövde-Stockholm, Jönköping-Nässjö, och Lidköping-Mariestad.

Bilder

Endast Västtrafiks Västtåg kommer att trafikera på sträckan. Foto: Eddie Löthman
Endast Västtrafiks Västtåg kommer att trafikera på sträckan. Foto: Eddie Löthman
Ladda ned bild

Om

Varje dag reser 410 000 personer med Västtrafik. Det är för dem vi finns till. Vi vill göra det enkelt och bekvämt att resa med kollektivtrafiken och samtidigt bidra till en hållbar samhällsutveckling. Västtrafik ägs av Västra Götalandsregionen och har cirka 900 linjer som körs av företag som upphandlats i konkurrens.

Följ Västtrafik

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Västtrafik

Debatt: Förarbristen måste tas på allvar18.3.2019 14:02:00 CETPressmeddelande

Idag infaller bussförarens dag, den dag på året då vi lyfter fram alla de människor som håller stora delar av vår kollektivtrafik rullande. Men samtidigt som allt fler reser tillsammans står branschen inför stora utmaningar. Fram till 2020 måste vi anställa 1 400 nya bussförare för att inte kollektivtrafiken ska stanna. Nu behövs kraftfulla åtgärder för att lösa förarbristen, skriver Lars Backström, vd på Västtrafik och Christer Pettersson, ordförande i Västra Sveriges Bussbranschförening.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum