Trafikverket

Trafiköppning nya E10 i Kiruna

Dela

Nu släpper Trafikverket på trafiken på hela den nya sträckningen av E10 i Kiruna. Med anledning av det vill vi välkomna berörda medier att vara med på plats.

Med anledning av covid-19 och de restriktioner som rekommenderas av FHM så kommer vi inte ta emot några medier inomhus. Eventet kommer vara en livesändning som utgår ifrån Kiruna stadshus samt en spelplats ute på E10 där själva "trafikpåsläppet" kommer att ske.

När: Tisdag 27 oktober, klockan 14:10 (trafikpåsläpp) 13:30 (sändningen/eventet startar)

Var: Vid slutet av Linbanevägen (se bifogad karta)

Medverkande: På plats vid E10 kommer projektledare Charlotta Blind samt projektledare Simon Lövgren finnas tillgängliga för intervjuer efter trafikpåsläppet. Inne i Kiruna stadshus finns Trafikverkets regionala direktör Helena Eriksson samt representanter från LKAB samt Kiruna Kommun. Enskilda intervjuer med de medverkande i stadshuset sker efter 14:30 och bokas via pressansvarig.

Kontakter

Peter Jonsson, pressansvarig Trafikverket, 010-123 42 20, peter.g.jonsson@trafikverket.se
Fredrik Björkenwall, pressansvarig LKAB, 0980-715 44, fredrik.bjorkenwall@lkab.com
Trafikverkets pressjour, 0771-31 15 00

Bilder

Om

Trafikverket ansvarar för långsiktig planering av det samlade transportsystemet samt byggande, drift och underhåll av statliga vägar och järnvägar. Vår vision är att alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt. På Trafikverket jobbar cirka 9000 engagerade medarbetare som tillsammans bidrar till samhällsutvecklingen genom sina olika roller och kunskaper.

Följ Trafikverket

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Trafikverket

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum