Uppsala kommun

Trafiksäker korsning till Södra Gunsta

Dela

Kommunstyrelsen har beslutat att godkänna ett förslag till medfinansieringsavtal mellan Trafikverket och Uppsala kommun. Avtalet är en förutsättning för att arbetet med att bygga en trafikplats ska löpa som planerat.

- Vi har höga ambitioner för Uppsalas landsbygd. Därför ska vi bygga och utveckla nya områden utanför staden. De närmsta åren kommer småhusbebyggelsen i Södra Gunsta öka och då behöver vi säkra trafiklösningar. Den här trafikplatsen är en förutsättning för att vi ska kunna satsa på området, säger Erik Pelling (S), kommunstyrelsens ordförande.

Uppsala kommun planerar att bebygga Södra Gunsta med 1 000 – 1 500 bostäder fram till 2030. Detta kommer att leda till en betydande trafikökning på väg 282 vilket kräver en ny lösning för korsningen till Södra Gunsta. Vägplanen omfattar en cirkulationsplats, en gång- och cykelport, två busshållplatser samt anslutande gång- och cykelvägar till väg 282 Södra Gunsta.

Nyckelord

Kontakter

Om

Uppsala kommun
Uppsala kommun

753 75 Uppsala

https://www.uppsala.se/

Uppsala är Sveriges fjärde största stad och här bor över 225 000 personer. 2018 utsågs Uppsala till väldens bästa klimatstad av WWF.

Följ Uppsala kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Uppsala kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum