Uppsala kommun

Trafiksäker korsning till Södra Gunsta

Dela

Kommunstyrelsen har beslutat att godkänna ett förslag till medfinansieringsavtal mellan Trafikverket och Uppsala kommun. Avtalet är en förutsättning för att arbetet med att bygga en trafikplats ska löpa som planerat.

- Vi har höga ambitioner för Uppsalas landsbygd. Därför ska vi bygga och utveckla nya områden utanför staden. De närmsta åren kommer småhusbebyggelsen i Södra Gunsta öka och då behöver vi säkra trafiklösningar. Den här trafikplatsen är en förutsättning för att vi ska kunna satsa på området, säger Erik Pelling (S), kommunstyrelsens ordförande.

Uppsala kommun planerar att bebygga Södra Gunsta med 1 000 – 1 500 bostäder fram till 2030. Detta kommer att leda till en betydande trafikökning på väg 282 vilket kräver en ny lösning för korsningen till Södra Gunsta. Vägplanen omfattar en cirkulationsplats, en gång- och cykelport, två busshållplatser samt anslutande gång- och cykelvägar till väg 282 Södra Gunsta.

Nyckelord

Kontakter

Om

Uppsala kommun
Uppsala kommun

753 75 Uppsala

https://www.uppsala.se/

Uppsala är Sveriges fjärde största stad och här bor över 225 000 personer. 2018 utsågs Uppsala till världens bästa klimatstad av WWF.

Följ Uppsala kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Uppsala kommun

Välkommen till pressträff för sommargatan20.5.2020 17:00:00 CESTPressmeddelande

Nu på fredag öppnas Uppsalas första sommargata! Vi påminner om pressträffen i samband med det, som vi tidigare informerat om. När: fredag 22 maj kl 10.00 Plats: Östra Ågatan vid Nybron Kommunalråd Rickard Malmström och projektledare Jakob Andersson finns på plats för att berätta mer om sommargatan och svara på frågor. Sommargatan införs maj-augusti på Östra Ågatan mellan Klostergatan och Bangårdsgatan. Den innebär att bilarnas framkomlighet begränsas till förmån för gående och vistelse, och att ytan närmast ån möbleras med planteringar och sittplatser. Sommargatan får ett tillfälligt förbud mot genomfart för motorfordon norrifrån och rekommenderad lägre hastighet 20 km/tim. Antalet bilparkeringsplatser i anslutning till sommargatan förblir oförändrade.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum