M Sverige

Trafikverket backar om hastighetssänkningar

Dela

Nu skjuts de planerade hastighetssänkningarna upp. Trafikverket har tidigare aviserat att delar av europa- och andra stora vägar skulle få sänkt hastighet till 80 km/h från dagens 90 eller 100 km/h eftersom vägarna är olycksdrabbade. Nu backar Trafikverket.

M Sverige har vid flera tillfällen krävt att dessa vägar mittsepareras istället för att hastigheten sänks. – Mittseparerade vägar är den enskilt bästa åtgärden för att öka trafiksäkerheten och rädda fler liv. Hastighetssänkningar har inte samma effekt, eftersom vi vet att efterlevnaden är dålig. Dessutom ökar res- och transporttiderna framför allt på landsbygden, säger Heléne Lilja, chef kommunikation och samhälle, Riksförbundet M Sverige.

Nu tillstår Trafikverket att resultatet av de uteblivna hastighetssänkningarna, kan bli mittseparering.

– Det är på tiden att Trafikverket nu pratar om att åtgärda problemen på våra vägar, istället för att bara prata sänkta hastigheter. Vi kan lägga till några fler tips till Trafikverket: åtgärda dåligt underhållna vägar, feldoserade kurvor och inte minst obevakade järnvägsövergångar, säger Heléne Lilja.

Nyckelord

Kontakter

Länkar

Om

M Sverige
M Sverige
Fridhemsgatan 30
112 40 Stockholm

08-690 38 00http://msverige.se

Riksförbundet M Sverige är med 90 000 medlemmar Sveriges största konsumentorganisation för bilister och andra trafikanter. Under sin nästan 100 år långa historia har organisationen gett sina medlemmar stöd, råd och inspiration för säkrare och roligare bilresor. M Sverige arbetar för en hållbar, säker och tillgänglig mobilitet. Samtidigt fortsätter engagemanget för trafiksäkerhet och bilkonsumenters rättigheter. 

Följ M Sverige

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från M Sverige

Lantmäteriet – ett problem i omställningsarbetet som måste lösas snabbt1.12.2021 10:49:00 CET | Pressmeddelande

Fortfarande råder det stora problem med att få ladda elbilar i samfälligheter, vilket Riksförbundet M Sverige har uppmärksammat under flera år. Eftersom laddning inte ingår i befintliga anläggningsbeslut (en sorts bestämmelse för vad gemensamhetsytan får användas till) måste dessa omprövas av Lantmäteriet – till en kostnad samfälligheten varken kan råda över eller få förhandsbesked om. Fakturan för myndighetens beredningsarbete i ett ärende kan landa på 10 000 kronor, 100 000 kronor, eller mer.

M Sverige varnar för oseriösa försäkringsavtal6.10.2021 05:50:00 CEST | Pressmeddelande

Det Hongkongregistrerade företaget Svenskt Fordonsskydd påstår sig erbjuda bilägare förlängning av bilens fabriksgaranti när den har gått ut. Den bilägare som nappar på erbjudandet riskerar att fastna i ett innehållslöst och dyrt avtal som dessutom förnyas automatiskt vid utebliven uppsägning. Konsumentverket har fört upp företaget på sin varningslista efter att ha mottagit över 800 anmälningar om vilseledande marknadsföring sedan början av 2020.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum