Norrköpings kommun

Trafikverket fastställer järnvägsplan för ny godsbangård i Norrköping

Dela

Trafikverket har nu fastställt järnvägsplanen för anläggandet av en ny godsbangård på Malmölandet i Norrköping. Den nuvarande godsbangården behöver flyttas när den första etappen av Ostlänken byggs.

Projektet med en ny godsbangård på Malmölandet ingår i en större omdaning av området där både den nya godsjärnvägen Kardonbanan och en ny sträckning av Bravikenvägen ingår. Syftet med flytten av godsbangården är att bereda plats för byggandet av Ostlänken. Samtidigt minskar det bullernivåerna i centrala Norrköping och skapar möjligheter till stadsutveckling i området för den nuvarande bangården.

 Att godsbangården nu kan börja byggas är självklart  ett viktigt beslut för Kardonbanan och för utvecklingen av Malmölandet. Men också för hela projektet med Ostlänken och den stadsutvecklingsprocess som det för med sig i Norrköping, säger kommunstyrelsens ordförande Lars Stjernkvist (S).

Placeringen av den nya bangården blir i direkt anslutning till den nya Kardonbanan som ansluter till Södra stambanan. Det gör att företag och industrier i området får en direkt förbindelse med järnvägen. Finansieringen görs inom projektet för Ostlänken.

Bygget av den nya godsbangården är planerat att börja under 2020.

Kontakt:
Lars Stjernkvist (S)
Titel: kommunstyrelsens ordförande
Telefon:070-527 26 27

______________________________________________
Avsändare: Andreas Åsenheim, presskommunikatör
Telefon: 072 584 72 15

 

 

 

Om

Norrköpings kommun
Norrköpings kommun
Rådhuset
604 81 Norrköping

http://norrkoping.se

Följ Norrköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Norrköpings kommun

Invigning av Norrköping Light Festival24.11.2021 10:09:23 CET | Pressmeddelande

Fredag den 26 november klockan 16:00 invigs Norrköping Light Festival 2021. För sjunde året i rad hälsar Norrköpings kommun alla välkomna till detta uppskattade evenemang, som skänker ljus och glädje till både Norrköpingsbor och besökare. Invigningen livesänds digitalt på Visit Norrköpings och Norrköping Light Festivals facebooksidor. Samtidigt blir Norrköping ljusare genom satsningen Tillsammans lyser vi upp Norrköping.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum